1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

mingebaschet2Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de „imnul secuiesc” (n.r. - atenţie, fără ... majuscule!), zău că mă apucă râsul! Pe antrenori şi pe conducători văd că îi apucă... despicatul firului în patru!

 

CSM Târgovişte a pierdut la Sf.Gheorghe pe mâna ei şi în loc de analiză a jocului, punem pe tapet faptul că un jandarm sau ce-o fi fost el, cu sau fără caschetă, descheiat la cămaşă, s-a supărat fleaşcă pe banca târgovişteană, care n-ar fi dat... onorul! Eu, după ştiinţa mea, imnul ăsta - szekely himnusz - sau cum i-o fi zicând, este cântat la petreceri şi evenimente sportive. Teaba lor, este casa lor, muzica lor, tacâmul lor! Pentru „noi”, meciul de la... Sepsiszentgyorgy - dacă vă este pe plac, n-a fost nici pe departe „petrecere”! Şi CSM -ul n-a pierdut meciul pentru că s-a enervat „moş Teacă” de Sf.Gheorghe! Doamne, fereşte! Un moft, domnule! Cine v-a oprit să vă vedeţi de încălzire şi de pregătire, dacă staţi bine cu moralul? Aţi auzit corul de fluierături de pe stadioanele englezeşti - şi nu de 3-4 sute de secui (!), la o simulare de-a lui Cristiano Ronaldo sau chiar la un „gest” de-al lui Wayne Rooney? Sau cum sunt fluieraţi madrilenii la Barcelona? Şi cum au „răsplătit” corul tribunelor, cei fluieraţi? Haideţi să fim serioşi şi să-i lăsăm în plata Domnului, să-şi fredoneze melodia lor, atâta vreme cât legiutorul le-o permite şi noi să ne vedem de ale noastre. Oameni buni, nu cred că nu i-aţi văzut dansând „Haka” pe rugbiştii „All Blacks” şi... aplaudaţi de zeci de mii de spectatori. De ce nu i-am asculta şi noi pe secui, în linişte, cântând „Nu lăsa să piară Ardealul, Dumnezeul nostru” şi să-i... aplaudăm! Care credeţi că ar fi reacţia lor? Nu credeţi că ne-ar aplauda şi ei?... Ce ziceţi, n-ar fi o lecţie pentru galeria lor, la meciul următor de la Târgovişte?

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii