5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

meci0001tomsaniDecizia Comisiei de Competiţii şi Disciplină a AJF Dâmboviţa, privind stabilirea celei de-a 3-a echipe - care promovează din Liga a 5-a, în Onoare - ca fiind cea mai bună de pe locul 2, a stârnit destule discuţii şi nemulţumiri. Deşi am mai făcut precizări legate de modul stabilirii celei mai bune echipe de pe locul 2, de data aceasta venim cu exemple concrete!

 

Sigur, este frustrant ca la final de sezon să te trezeşti că după ai “cheltuit” bani, energie, timp şi… nervi, să afli cu stupoare că nu promovezi! Noi am făcut cu mult timp înainte precizări legate de modul prin care se stabileşte “cea mai bună echipă” sau “cea mai slabă echipă” de pe locuri concurente - din serii inegale ca număr de echipe! Ei bine, fără a fi părtinitori, considerăm că CCD a procedat corect şi conform reglumanetului în vigoare. Că nu avem un regulament… precis al AJF “scris şi publicat” la care să ne raportăm, este o cu totul altă problemă, iar vina se (cam) împarte la doi: AJF Dâmboviţa - care era obligată să publice “Regulamentul campionatului judeţean” - promovări, retrogradări, etc. - pe de o parte şi membrii afiliaţi - pe de altă parte, care au acceptat să înceapă competiţia fără a cunoaşte regulamentul! Stăm şi ne întrebăm pentru ce au achitat echipele taxa de înscriere, dacă n-au primit la momentul respectiv “Regulamentul campionatului judeţean”? Sau de ce n-au solicitat în plenul Adunărilor Generale documentul ori afişarea lui pe site-ul AJF? Pur şi simplu din… neglijenţă, comoditate, indiferenţă sau de ce nu… încrederea că Emil Tudor este un preşedinte…bine pregătit şi corect!... Ba mai mult: de ce n-au fost împărţite cele 22 de echipe din Promoţie, în mod egal în Nord şi Sud? Spre exemplu, cum a jucat Comerţul Viişoara în Sud, la fel de bine ar fi putut juca şi FC Udreşti în acceaşi serie! Trecând peste cele de mai sus, haideţi să vedem cele două exemple concrete, pentru a elimina orice suspiciune, chiar şi din rândul colegilor din presă

Iată cum arată sistemul de retrogradare - oficial, din Liga a 3-a, ligă cu serii inegale ca număr de echipe:

Comitetul Executiv a aprobat sistemul competițional și sistemul de promovare – retrogradare din Liga a 3-a astfel: promovează în Liga a 2-a echipele aflate pe primele locuri în fiecare dintre cele 5 serii și retrogradează un număr de 15 cluburi, respectiv locurile 15, 14 și 13 din seriile de 15 echipe, respectiv locurile 14 și 13 din seria de 14 echipe plus 1 echipă – cel mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele 5 serii. Pentru stabilirea echipei cel mai slab clasate de pe locul 12 se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate de aceasta cu echipele de pe locurile 1 – 11.

Mergem ceva mai… sus şi vedem cum a fost stabilită de către UEFA, cea mai bună echipă de pe locul 3, din grupe inegale ca număr de echipe:

Barajul pentru Campionatul European de Fotbal 2016./ Cea mai bine clasată echipă de pe locul trei se califică direct pentru turneu, iar celelalte echipe merg la baraj. Pentru că grupa I conţine doar cinci echipe, iar celelalte şase, meciurile contra echipei de pe locul 6 din grupele A–H nu se iau în calcul. Din această cauză, un total de opt meciuri jucate de fiecare echipă se iau in calcul pentru echipele de pe locul trei.

Orice comentarii sunt, credem noi, de prisos! Până la urmă… neglijenţa şi încrederea - pe vorbe se plăteşte...


Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

 

 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii