5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

chindiasibiu2023aprilie1Dambovitapenet, Superliga / Chindia a pierdut, ieri, scor 1-2, duelul cu una dintre principalele contracandidate aflate în lupta pentru salvarea de la retrogradare, Hermannstadt. După ce Popa e deschis scorul, în minutul 15 a urmat o perioadă în care dâmbovițenii au dominat jocul. Ei bine, în repriza secundă lucrurile s-au inversat și sibienii punctează de două ori, în minutele 78, autogol Orozco și Opruț, în minutul 90+2. Asta deși echipa noastră a avut alte trei ocazii de a marca, prin Popa si Neguț.  Că situația Chindiei s-a complicat o știe toată lumea, dar noi vrem să scoatem în evidență cu totul alte lucruri! 



CINCI LUCRURI PE CARE NU TREBUIE SĂ LE UITĂM! 
1. Echipa aceasta nu a jucat nici măcar un singur meci, acasă, pe propriul teren, de patru sezoane! În cazul nefericit în care Chindia ar retrgrada... s-ar bifa un record greu de egalat: retrogradare fără vreun meci susținut ... acasă! 

2. Problemele financiare au fost frecvente la echipă! Imaginați-vă că voi lucrați undeva și primiți banii cu două, trei, patru sau cinci luni întârziere! Cum ați fi din punct de vedere psihic? Știu, o să spuneți că jucătorii suint profesioniști, că primesc salarii peste media din România și așa mai departe! Dar să nu uităm că sunt oameni care își fac planuri și care... uneori... rămân doar cu planurile! 

3. Parte din autorități seamămă...”vrajbă”! Din dorința de a ieși în evidență sunt postate fel și fel de anunțuri, cele mai greu de digerat din punctul nostru de vedere fiind cele în care se subliniază că suint oameni din județ care se bucură că stadionul încă nu este gata! E greu de crezut că cineva se poate bucura de așa ceva... Și chiar de ar fi așa, misiunea celor care trebuie să facă treabă este cu totul alta decât a sta să contabilizeze eventualele reacții frustrate venite dintr-o parte sau alta! Considerăm că a ne axa pe partea pozitivă este întotdeauna de bun augur! Și nu trebuie să acordăm atenție celor care denigrează, altfel putând pica și noi în aceeași... capcană. 

4. Suporterii Chindiei trebuie să învețe să fie echilibrați! Atunci când echipa câștigă... toată lumea folosește superlativele! Atunci când se pierd puncte apar atacurile la persoană, injuriile, apostrofările și lista poate continua! E adevărat, unii fac eforturi uriașe  pentru a fi alături de echipă în deplasările de... ”acasă”, dar nu aducem nimic bun dacă după un insucces avem o atutidine ostilă, plină de ”venin”, cum am sesizat în cursul zilei de ieri! 

5. Să nu uităm că echipa noastră, dincolo de faptul că nu are un stadion pe care să poată juca meciurile de acasă, nu are nici măcar o bază proprie, pe care să se poată antrena! După ce stadionul ”Eugen Popescu” a intrat în reabilitare, după ce fotbaliștii au fost trimiși la... plimbare și de la Aninoasa nu le-a rămas decât să se pregătească pe sinteticul de la Complexul de Natație sau pe noul gazon, printre schele și lucrări de modernizare, dar doar atunci când s-a putut! 

Cam aceasta este realitatea echipei noastre! Împreună putem face ca Târgoviștea să revină acasă și să se salveze de la retrogradare! Dar pentru asta, toți trebuie să fim uniți, echilibrați și să renunțăm a arunca cu răutăți, fiecare după puterile sale. Autoritățile au obligația de a termina rapid stadionul, mai ales că șansele de a prinde un meci acasă în acest sezon sunt foarte mici, sponsorii trebuie să își facă treaba, iar suporterii să fie alături de echipă, necondiționat!

Succes, tuturor! Hai, Chindia! 


Foto: AFC Chindia Târgoviște 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii