5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

meci88tataraniSuntem asaltați, zi de zi, cu întrebări de genul „Când se reia campionatul județean?” sau ”Liga 6 se mai joacă”? SIncer, în afară de comunicatele AJF Dâmbovița nu știm mai mult, pentru că nimeni nu ”suflă” vreo vorbă! Cert este că se așteaptă ”undă verde” de la MTS, cu condiția respectării protocolului sanitar - despre care credem că echipele din județ știu prea puțin sau îl tratează cu superficialitate...FRF, prin AJF, precizează clar că ”Protocolul sanitar impus în Liga 1 de FRF, LPF, Ministerele Sportului și al Sănătății trebuie respectat și în ligile inferioare”. Să notăm, în primul rând, că un singur test costa 50 de euro! Oricum, ne vom convinge cum pot face față echipele mici, după prima etapă din Liga a 3-a, programată în weekend!

Revenind la ”Protocolul sanitar” să notăm câteva ”idei” din cuprinsul acestuia:
Testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical și de suport) se va face nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, și cu 3 zile înainte de primul meci. În situația în care competiția se va întinde pe o perioadă mai lungă, testările acestora se vor repeta la fiecare 14 zile. Pentru echipele unde au existat cazuri pozitive, repetarea testării RT-PCR se va face la un interval de 7 zile (până la finalizarea competiției/sezonului actual). Arbitrii, observatorii de joc și ofițerii de control doping vor fi testați cu 2-3 zile înainte de meci (dacă nu se vor folosi cei din celelalte competiții aflați în schema de testare), dar nu mai frecvent de 7 zile. Orice persoană din cadrul cluburilor ce va dezvolta simptome specific COVID-19 va fi izolată și retestată RT-PCR (valabil și pentru arbitri, observatori și ofițeri de control doping).

Echipele vor trimite la AJF/AMFB/FRF în preziua meciului, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RT-PCR pentru COVID-19 (jucători, antrenori etc.), data testării, rezultatul testării, tabel asumat de conducerea clubului.

Așadar, fără a... speria echipele din campionatul județean, bine ar fi ca acestea să ia în serios cele de mai sus și abia apoi să-și facă ”socotelile” pentru viitorul sezon, desprea care suntem cuma sceptici în privința startului! Dar să încercăm să fim optimiști, în ideea că numai noi putem grăbi revenirea la viața de dinaintea pandemiei, prin respectarea regulilor de minimă igienă și comportament în comunitate.

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii