1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

aureliantirca231Aurelian Tîrcă este unul dintre fundașii cei mai buni pe care i-a avut FC România, de-a lungul timpului. Și, totodată, unul dintre puținii jucători care s-au reîntors în tabăra ”lupilor”, după... nouă ani! Vezi ce crede fotbalistul originar din Târgoviște despre viitorul românilor de la Londra!

 

Povestea lui Aurelian Tîrcă la FC România este împărțită în două episoade distincte, la nou ani distanță, unul de celălalt. ”La FC România am ajuns în prima fază în anul 2008. Pentru o perioadă scurtă însă, de șase luni. După care am revenit în 2017.” Și astăzi joacă cu aceeași ”poftă”, demonstrând că este unul dintre cei mai buni ”lupi” de la FC România!


”La început am jucat fotbal pe maidan!”

Înainte de Anglia și a juca fotbal pentru o echipă cunoscută a început așa cum fac mai toți copiii: ”Am început în Târgoviște, pe maidan. Jucam între cartiere și am fost remarcat de maestrul Ticușan. Am participat câteva luni la antrenamentele dânsului, după care prietenii mai mari m-au sfătuit să merg la Nucet. Cariera mea ca fotbalist profesionist a fost scurtă, dar intensă. La 16 ani am fost transferat de Alpan Șotânga, pe vremea aceea. Am jucat un an după care domnul Zotic (n.red. – patronul echipei) s-a implicat și la Chindia Târgoviște. Eu am mai ramas puțin la liga a 3-a, după care am fost chemat la Chindia, de domnul Silviu Dumitrescu, unde am jucat pana în 2008. Pe această cale țin să mulțumesc tuturor antrenorilor și salut toți colegii pe care i-am avut de-a lungul timpului.”

 

”Un proiect bazat pe sacrificii și multă muncă”
Despre FC România, proiectul inițiat de Ionuț Vintilă în urmă cu peste 12 ani, atunci când echipa juca prin parcuri, Aurelian Tîrcă are doar cuvinte de apreciere: ”Proiectul FC România vă pot spune că este bazat pe sacrificii și multă muncă. Știu echipa asta de când se juca prin parcuri și am avut ocazia să văd la ce nivel s-a ajuns. Și vă las să faceți o comparație, echipa este formată din jucători trecuți prin primele trei ligi din România, iar acum suntem pe locul 17, din 20. Asta spune multe despre fotbalul din Anglia.”


Meciul din 25 august, cel mai frumos pentru Tîrcă

”Cel mai frumos meci pentru mine a fost cel disputat în The FA Cup (Cupa Angliei), unde am câștigat împotriva celor de la Grays (n.red – pe 25 august, scor 2-0, goluri marcate de Ghinea și Bejenari).


”Nu suntem obișnuiți să fim jos!”

Aurelian Tîrcă este convins că echipa poate mai mult! Și că FC România va fi mai sus! Deocamdată în clasament, iar în anii viitori în ligile superioare: ”Sper să fiu sănătos, să ne îndeplinim obiectivele și să urcăm în clasament! Nu suntem obișnuiți să fim jos!”

Succes, Aurelian Tîrcă! Baftă, FC România!



Foto: Ciprian Dîmbean 

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii