5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

catana5Omul Anului 1 -  Astăzi, vă prezentăm primul nominalizat în competiția noastră! Este vorba de Gabriel Ionuț Catană, unul dintre cei mai buni arbitri dâmbovițeni! Puțini știu însă că, pe lângă arbitraj, Gabi Catană face o mulțime de lucruri care au legătură cu sportul și promovarea unui stil de viață sănătos. Vă invităm să aflați povestea lui, spusă într-un interviu, în exclusivitate. 

 

 

Pentru cei ce nu te cunosc, îndeajuns, te rog să te descrii, în câteva cuvinte.
Nu îmi place să mă descriu, dar, pe scurt, pot spune că sunt optimist, sincer, cu bun simț. De asemenea, iubesc sportul, să îl urmaresc și să îl practic, și lucrez în domeniul IT.

catana1

Esti arbitru de fotbal, dar printre hobby-urile tale regăsim multe activități legate de sport. Ce rol crezi că ar trebui să aibă mișcarea, în viața fiecăruia?
Cu siguranță sportul aduce foarte multe beneficii în viața fiecăruia. Putem să ne gândim atât la aspectul fizic dar și la cel mental. Practicând sport, de orice fel si la orice nivel, putem menține greutatea sub control, creștem imunitatea și obtinem o stare generală de bine.

Alergi foarte mult! Uneori de plăcere, alteori în concursuri. Care este cea mai frumoasă experiență pe care ai avut-o, legată de alergare?
Este adevărat, fiind și arbitru alergarea este o necesitate, dar și o placere. Cea mai frumoasă experiență a fost participarea la semimaratonul de anul acesta, de la Târgoviște.

catana2

Știu că îți place să faci curse cu bicicleta! Ai vreun traseu preferat?
Așa este, printre pasiunile mele se numără și cursele cu bicicleta. Îmi place foarte mult traseul Transbucegi, de la Cuibul Dorului (cota 1000) - Cabana Dichiu - Piatra Arsă.

Care a fost cel mai lung traseu pe care l-ai făcut până acum?
Daca imi aduc bine aminte a fost un traseu de aproximativ 140 de km. Am plecat din Târgoviște, la Moroieni am mers pe drumul cu Sanatoriul prin pădure și am coborat la lacul Bolboci. De acolo am urcat la cabana Dichiu și apoi la Piatra Arsă. La întoarcere am coborat pe Transbucegi, Pietroșița, Târgoviște.

De ce recomanzi plimbările cu bicicleta?
În primul rând este un mod de a face sport, după cum spuneam mai sus, benefic pentru sănătatea fizică și mentală, te relaxează și te eliberează de stres. În al doilea rând este un sport practicat în aer liber, în natură. De asemenea bicicleta nu poluează și poate fi un mijloc de transport ușor de folosit, de exemplu poți merge la serviciu cu bicicleta.

catana3

Să vorbim și despre fotbal! Cam câte meciuri ai arbitrat până acum? Și care crezi că sunt cele mai importante confruntări la care ai luat parte?
Am inceput să arbitrez din anul 2002, în 2007 am promovat la Liga 3 și în 2011 la Liga 2. Nu am mai ținut contabilitatea meciurilor arbitrate la nivel județean din anul 2014, cand aveam 1300 de meciuri, probabil undeva peste 1600 de meciuri am acum în total. Pot spune însă cu exactitate meciurile arbitrate la nivel național, fara a include meciurile de juniori republicani și fotbal feminin:
 -Cupa Romaniei faza națională: 15
- Baraj pentru Liga 3: 4
- Liga 3: 98
- Liga 2: 56
(nota redacției: cifrele sunt de la jumătatea lunii trecute)

Cele mai importante au fost cele de la liga a 2-a, arbitrate în nocturnă și transmise în direct la TV, probabil și pentru că era presiunea mai mare. Îmi aduc aminte acum câțiva ani am arbitrat în Giulești la liga 2, Rapid – Bacău, în tribună fiind undeva la 6000 de spectatori, care au creat o atmosferă de nedescris. Alt meci a fost la Constanța, Farul - Rapid, ambele echipe cu galerii.

catana4

Până la finele lui 2018 mai sunt trei luni și jumătate. Ce îți dorești să mai faci?
Daca vremea este ok îmi doresc să mai fac câteva trasee cu bicicleta, să arbitrez meciuri de fotbal în continuare și să termin un proiect personal, dar despre care nu pot să vorbesc încă.

Pe final, te rog să ne recomanzi câteva trasee. Fie pentru alergare (cros), fie pentru pasionații de ciclism.
Orice traseu este bun, mișcare să fie. Este ok și o alergare la stadion, dacă se vrea ceva mai lung și mai provocator, o alergare până sus la Mănăstirea Dealu... Iar pentru bicicleta, cel descris de mine pe Transbucegi. Desigur, sunt foarte multe și foarte frumoase, eu am bicicleta pentru șosea, dar este foarte frumos și offroad-ul.

Mult succes, în tot ce ți-ai propus!
Multumesc!

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii