0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

larisat89tEveniment / Una dintre cele mai titrate jucătoare din baschetul feminin românesc s-a retras din activitate la aproape... 45 de ani! Larisa Toma a jucat în Polivalenta din Cluj ultimul meci oficial al unei careiere de peste 30 de ani! Mulțumim, Larisa!

 

La 16 ani, Larisa a fost la un pas să renunțe la baschet, după ce i s-a spus că suferă de o boală de inimă: „Eram la Rapid atunci când mi-au spus ca sunt suspectă de sindromul WPW (Wolf-Parkinson-White), care poate duce la apariția morții subite. Trei luni n-am mai avut voie să fac niciun efort și am urmat un tratament cu propanolol. Clubul mi-a zis că dacă vreau să mai joc trebuie s-o fac pe semnătură, pentru că ei nu-și asumă niciun risc”, spunea...cândva... Larisa Toma. De atunci, Larisa a dovdedit că este o adevărată profesionistă, cucerind titluri naționale, Cupa României și trofee internaționale cu Polfa Pobianice, LKS Lodaz, AZS Poznan (Polonia), Rapid București, Sepsi Sf.Gheorghe, ICIM Arad, SCM Craiova, CSU Alba Iulia și CSM Târgoviște. Nu putem trece nici peste câștigarea Ligii Europei Centrale - sezonul 2010/2011 cu ICIM Arad, nici argintul de la Campionatele Europene U16 - Divizia B, cucerit cu naționala de junioare a României, ca secund, nici aurul la U20, cu CSM Târgoviște - alături de același Cătălin Tănase, nici cei 8 ani în lotul național de senioare al României, cu trei participări la Campionatele Europene - Franța 2001, Turcia 2005 și Italia 2007... La aproape 45 de ani (n.20 decembrie 1974), Larisa a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul CSM Târgoviște, în meciul de la Cluj, dar suntem convinși că o vom vedea, cât de curând, pe banca tehnică.

Foto (facebook)

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii