1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

eftimie312Târgovişteanul Răzvan Eftimie, portarul echipei Old Boys Bucureşti va merge la Campionatul Mondial de Minifotbal, între 6 şi 15 octombrie. Anunţul oficial a fost făcut de Federaţia de Minifotbal din România, care a dat publicităţii numele jucătorilor care vor face deplasarea în Tunisia.

„Naționala României, campioană europeană de 6 ori între 2010 și 2015, cea mai titrată echipă națională din minifotbalul european, va participa la ediția a II-a a Cupei Mondiale. Aceasta va avea loc sub egida Federației Mondiale de Minifotbal (World Minifootball Federation) între 6 și 15 octombrie, în Tunisia, în localitatea Nabeul și adună la start 24 de echipe de pe 5 continente. La prima ediție a Cupei Mondiale, desfășurată în Statele Unite ale Americii în 2015, România a fost cea mai bine clasată națională europeană, ocupând locul 3, în urma celor din SUA și Mexic. Conform tragerii la sorți ce a avut loc pe data de 5 Septembrie în Tunisia, România a fost repartizată în Grupa E, din postura de cap de serie, alături de campioana europeană din 2016, Kazakhstan, Coasta de Fildeș și Guatemala.

La fel ca la precedentele turnee finale, meciurile naționalei României vor fi transmise la TV pentru ca iubitorii acestui sport din țara noastră să fie la curent în timp real cu desfășurarea partidelor. Federația de Minifotbal din România continuă colaborarea cu postul de televiziune Pro X (fostul Sport.ro), programul transmisiunilor TV ale naționalei noastre fiind următorul (ora afişată este ora României, două ore mai devreme pentru Tunisia):

7 Octombrie, ora 22:45 România - Kazakhstan (în direct pe Pro X)
8 Octombrie, ora 17:45 România - Guatemala (în direct pe Pro X)
10 Octombrie, ora 20:15 România - Coasta de Fildeș (în direct pe Pro X)
11-15 Octombrie, fazele superioare ale competiției (optimi, sferturi, semifinale, finala)

Naţionala României va fi condusă de pe banca tehnică la acest turneu final, la fel ca la Campionatul European din Cehia din iunie, de tandemul Dan Ştefan Cojocaru - director tehnic și Cristian Marian Lupu - antrenor. Cei doi s-au decis asupra unui lot format din 15 jucători, aprobat și de Comitetul Executiv al FMR, fiind operate 7 modificări față de lotul de la EURO. Jucătorii nou adăugați în lot provin de la echipele care au făcut performanță la competițiile majore din acest an: Campionatul Național de la Bacău (Ary&Roby Buftea - actuala Tanzmannschaft București - și Old Boys București), Cupa României de la Cluj Napoca (CS Luceafărul Cluj Napoca, sfertfinalistă și în Liga Campionilor de la Terme Catez) și Liga Campionilor din Slovenia (MAV Sports Timișoara, medaliata cu bronz la nivel european).

Astfel, lotul pentru Cupa Mondială arată în felul următor:
Eftimie Razvan - Old Boys Bucuresti PORTAR
Amarinei Cosmin - MAV Sports Timisoara PORTAR
Pusca Costin Cristian - Old Boys Bucuresti FUNDAS
Popa Mircea - Juventus Sibiu FUNDAS
Vincene Toma - Tanzmannschaft Bucuresti FUNDAS
Marian Ionut - Luceafarul Cluj FUNDAS
Radu Razvan Dumitru - Tanzmannschaft Bucuresti MIJLOCAS
Burciu Radu Marian - Tanzmannschaft Bucuresti MIJLOCAS
Tanase Gabriel - Juventus Sibiu MIJLOCAS
Pusca Marian Madalin - Old Boys Bucuresti MIJLOCAS
Calugareanu Adrian - Luxury Team Bucuresti MIJLOCAS
Plopeanu Razvan - MAV Sports Timisoara ATACANT
Craciun Cosmin Gabriel - Luceafarul Cluj ATACANT
Vlad Claudiu - Juventus Sibiu ATACANT
Paulevici Dragan Robert - MAV Sports Timisoara ATACANT

Staff tehnic echipa națională:
Cojocaru Dan Ștefan - director tehnic
Lupu Cristian Marian - antrenor
Văduva Nicolae - preparator fizic
Roșu Gheorghe - maseur

Cupa Mondială din Tunisia va reprezenta al treilea turneu major internațional al naționalei noastre din acest an. Primul a fost Tournoi de Champions, turneu amical desfășurat în luna martie tot în Tunisia și pe care România l-a câștigat după o finală cu Ungaria și Campionatul European de la Brno din Cehia din luna iunie acolo unde naționala noastră s-a clasat pe locul 4.

Hai România !"


Biroul de presă al Federației de Minifotbal din România

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii