1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

canotaj12După cum știți, România a obținut o performanță istorică la Campionatele Europene de Canotaj, de la Glasgow, acolo unde a ”adunat” 7 medalii (3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz). Performanța vine după ce, recent, Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului a declarat că diurna de 25 de lei pentru un sportiv din lotul național este suficientă! Mai mult, a comparat banii primiți de sportivi cu cei acordați demnitarilor. În plus, ministrul le recomandă sportivilor…dieta! Este normal să avem astfel de comparații? Așteptăm părerile voastre!

 

La Campionatele Europene de la Glasgow, canotorii români au obţinut șapte medalii: trei de aur (patru rame masculin, dublu rame feminin, 8+1 feminin), două de argint (dublu vâsle masculin, patru rame feminin) şi două de bronz (8+1 masculin, dublu rame masculin). În urma acestor rezultate, România a încheiat competiția pe primul loc în clasamentul pe medalii.

La întoarcerea sportivilor în țară, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat: "Este o reuşită de excepţie a canotajului românesc. Sunt un preşedinte fericit, iar asta o spun cu toată sinceritatea, pentru că se vede în spatele meu o armată de superputeri.” (sursa Agerpres)

 

Revoltată de declarația ministrului Tineretului și Sportului

Elisabeta Lipă a fost întrebată și cum se simte un canotor când i se spune că o diurnă de 25 de lei este suficientă: „Nu ştiu, nu pot să mă pronunţ în locul doamnei ministru, nu ştiu la ce s-a gândit când a spus că 25 de lei este prea mult, dar eu cred că nu-şi imaginează nimeni că, să ajungi să ai dubli campioni europeni, campioni europeni, medaliaţi, o finală europeană care nu este uşoară, stau sportivii pe 25 de lei pe zi. Este o altă exprimarea nefericită şi cea cu dieta. Sportivii slăbesc muncind şi un canotor, acum când sunt şi căldurile astea mari, la un antrenament dă jos trei kilograme aşa, fără să se forţeze prea mult. Deci nu se pune problema de dietă. ” (sursa: Agerpres)

 

Dieta sportivilor comparată cu a demnitarilor

”Poate că nu reușești de acești 25 de lei să-ți iei cea mai bună hrană. Un oficial al statului român în momentul în care pleacă într-o delegație are 17 lei diurnă pe zi. (…) Eu nu spun că situația este una ușoară, spun doar că și aceștia au nevoie de a avea o dietă în funcție de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul, chiar, din cunoștințele mele, aceștia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să oscileze, pentru că altfel riscă să dezechilibreze puțin și modul cum s-au obișnuit pe partea de antrenament” – Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului (sursa: stirile PRO TV).

Sursă foto: agerpres

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!



Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii