1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

botosanichindia21Reprezentanții echipelor din liga 1 par gata să voteze varianta cu 16 echipe! Iar anul acesta să nu retrogradeze nimeni direct, în timp ce din liga secundă ar urma să promoveze locurile 1 și 2, în timp ce locul 3 ar susține un meci de baraj, cu ultima clasată în Liga 1 - respectiv locul 14! 

 


Situaţia neclară din Liga 1, în principal în play-out, îşi va găsi o rezolvare astăzi, la Adunarea Generală a LPF. Răzvan Burleanu a spus că FRF va aproba mărirea numărului de echipe din Liga 1 dacă Liga va propune. Propunerea va fi înaintată de LPF către FRF, iar federaţia va lua în discuţie varianta în Comitetul Executiv din 3 august. Iar şansele să fie aprobată sunt extrem de mari câtă vreme inclusiv preşedintele Răzvan Burleanu a lăsat de înţeles acest lucru.

"Noi, ca federaţie, am înaintat acum doi ani o propunere de creştere a numărului de echipe de la 14 la 16 în Liga 1. În spatele acestei propuneri stă un studiu realizat de federaţie împreună cu UEFA şi cu o companie internaţională de prestigiu în acest domeniu, care a analizat toate aspectele. Cum ar fi audienţele TV, incertitudinea rezultatului unui meci, numărul de spectatori, infrastructură, stabilitate financiară. Deja, când discuţi despre schimbarea sistemului competiţional, obiectivul pe care noi, ca federaţie, ni l-am asumat încă din 2014, a fost acela de a dezvolta sustenabil fotbalul din România. De aceea, astăzi, considerăm că cel mai bun sistem competiţional din Liga 1 ar fi cel cu 16 echipe, sistem play-off - play-out, şi cu un meci de baraj între cea mai bună echipă din play-out şi ultimul loc calificabil în Europa din play-off”, a spus Răzvan Burleanu într-o intervenţie la Digi24.

Astăzi, vom afla ce vor decide oamenii din fotbal! 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii