1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci40Fiecare AJF va decide asupra formei de disputare a jocurilor ramase din actuala editie de campionat(Liga a 4-a, Liga a 5-a), dupa o informare prealabila a conducerii FRF. Este clar că fotbalul amator nu-si va putea relua activitatea mai repede de 15 iunie... În consecință, FRF preconizeaza ca jocurile de baraj pentru promovare in Liga 3 să se dispute în prima decada a lunii august 2020.

 


Cele 42 de echipe campioane din Liga a IV-a din fiecare judet vor participa la jocurile de baraj, fiind impartite in 14 grupe stabilite pe criterii geografice, alcatuirea grupelor fiind facuta prin tragere la sorti. In fiecare grupa vor participa cate 3 echipe, care vor disputa jocurile în mini-turneu simplu(fiecare cu fiecare), pe teren neutru.

În Liga a 3-a vor promova 15 echipe (14 echipe câștigătoare ale jocurilor de baraj și cea de-a 15-a echipă fiind echipa cel mai bine clasată pe locul 2 din cele 14 grupe de baraj).

Fiecare AJF va decide asupra formei de disputare a jocurilor rămase din actuala ediție de campionat(Liga a 4-a, Liga a-a), după o informare prealabilă a conducerii FRF.

Campioana trebuie stabilită pe criterii sportive, respectând una din formele de continuare a competiției menționate mai jos:

a) finalizarea campionatelor, la fiecare eșalon, prin disputarea tuturor partidelor rămase de jucat, dacă este posibil, având în vedere că fiecare AJF trebuie să transmită echipa campioană a Ligii a 4-a până la finalul lunii iulie. Această varianta nu este accesibila la pentru multe AJF-uri, deoarece la Liga a 4-a mai sunt de disputat cel puțin 15-16 etape, cam acelați număr de etape fiind și la Liga a 5-a;

b) înghețarea campionatului(este posibilă această variantă în situația în care echipa aflată pe locul 1 în prezent are un numar suficient de mare de puncte avans față de cea de-a doua clasată, așa cum a procedat FRF în doua serii din cele cinci de la Liga a II3-a);

c) anularea campionatului (nu se mai dispută niciun joc, nu promoveaza și nu retrogradeaza nicio echipă, așa cum a procedat FRF cu jocurile din competițiile de copii si juniori sau dacă sunt județe aflate în carantină și unde nu se pot desfășura meciuri de fotbal);

d) segmentarea campionatului pentru a avea timpul necesar pentru desemnarea campioanelor la fiecare Liga si Serie in parte(play - off; play - out; baraj între echipele aflate, la acest moment, pe primele doua locuri in fiecare liga/serie, acolo unde diferența de puncte între cele doua echipe nu este suficient de mare, așa cum a procedat și FRF in trei din cele cinci serii de Liga a 3-a).

Toate jocurile se vor desfășura fară spectatori!
Jucătorii juniori care joaca in echipele de seniori au drept de joc la aceste echipe.
La echipele de seniori nu vor putea fi folosiți minori - copii de mingii!

În afară de precizările tehnicede mai sus, FRF este pregatită cu un set de măsuri pentru toate eșaloanele privind prelungirea contractelor scadente in iunie, precum și interzicerea oricarui transfer până la ultimul episod al competiției.

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii