1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci800goldincornerComentariile de după videoconferința Federației Române de Fotbal (FRF), cu președinții AJF-urilor, au stârnit destule reacții în rândul celor care așteptau o decizie clară și nu o ... amânare a luării unei hotărâri. Am aflat că se schimbă sistemul de promovare în Liga a 3-a. Astfel, se va reduce numărul echipelor din liga a 4-a care vor accede în eșalonul trei, de la 21, la doar 14. Referitor la reluarea Ligii a 4-a sau a 5-a și aici ne referim la AJF Dâmbovița, credem că este cazul unei analize temeinice pentru a acorda șanse tuturor echipelor afiliate, iar acolo unde nu este cazul, nemaiavând rost un play-out, evitându-se cheltuielile inutile. 

 

Primul motiv al reducerii este anularea sezonului 2019-2020 al Ligii a 3-a, situație în care nu retrogradează nimeni, fiind astfel mai puține locuri ”vacante”. Așa că FRF va repeta tragerea la sorți, pentru baraj, care se va desfășura sub forma unor mini-turnee, de 3 echipe, pe terenuri neutre. Dar problema acută este modul în care AJF-urile vor stabili campioanele județene, marea majoritate a părerilor fiind pentru reluarea campionatelor pentru Ligile 4 și 5. Ba chiar a apăut și ideea unor campionate zonale, între ligile 3 și 4, cu câte 4-6 echipe sau o unor superligi județene(n.r.- structură care există deja în multe județe), peste Liga a 4-a, cu un număr mai mic de echipe (eventual 6-8). Trebuie să notăm și un lucru neglijat de toată lumea fotbalului - competițiile juniorilor! Nu cumva ar trebui organizate la nivel județean campionate separate, pe categorii de vârstă, echipele neavând drept de promovare, fie că este vorba de Liga 5 sau Liga 4, dacă nu au cel puțin 2-3 echipe de juniori în competiție?! Referitor la reluarea Ligii a 4-a sau a 5-a și aici ne referim la AJF Dâmbovița, credem că este cazul unei analize temeinice pentru a acorda șanse tuturor echipelor afiliate, iar acolo unde nu este cazul, nemaiavând rost un play-out, evitându-se cheltuielile inutile. Promitem să revenim și noi, pe lângă soluțiile propuse de conducătorii echipelor, cu variante de reluare a campionatelor.

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii