0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

meci006fieniSe vehiculează, e drept, neoficial, fel şi fel de variante privind afilierea, dezafilierea suspendarea sau excluderea unor membrii ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa! * Iată ce spune, oficial “Statul AJF Dâmboviţa” în acest sens…

Nu ştim câţi dintre membrii Asociaţiei Judeţene de Fotbal au studiat sau au răsfoit măcar în treacăt “Statutul AJF”, nu ştim nici câţi dintre conducătorii echipelor au studiat Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice sau Regulamntul Disciplinar, dar cu certitudine că mai bine de jumătate dintre aceştia nu ştiu nici măcar să întocmească o… contestaţie, ca să nu mai vorbim de… drepturi şi înadatoriri! Şi cu regret trebuie să mărturisesc că ştiu despre ce vorbesc când punctez cele de mai sus… * Am spicuit din Statutul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa, câtvea articole despre afiliere, dezafiliere, suspendare şi excludere, cu promisiunea că vom mai reveni, de câte ori va fi cazul sau vom fi solicitaţi…

CAPITOLUL II
CALITATEA DE MEMBRU
Articolul 9 – Afilierea, dezafilierea, suspendarea şi excluderea
(1) Adunarea Generală a AJF Dambovita este competentă să decidă asupra afilierii, dezafilierii, suspendării şi/sau excluderii membrilor.
(2) Comitetul Executiv al AJF Dambovita poate decide cu titlu provizoriu afilierea sau suspendarea, urmând ca această decizie să fie validată de prima Adunare Generală.
(3) Afilierea se poate efectua daca solicitantul îndeplineşte cerintele AJF Dambovita. Calitatea de membru inceteaza fie prin retragere, fie prin excludere.
Articolul 10 – Afilierea
(1) La AJF Dambovita se pot afilia numai structurile sportive cu sau fără personalitate juridică, legal constituite şi recunoscute oficial.
(2) Structurile sportive, cu sau fără personalitate juridică, ale căror echipe participă la competiţiile organizate de AJF Dambovita, se afiliează la asociaţia judeţeană de fotbal competentă teritorial, legal constituită, oficial recunoscută şi afiliată la FRF.
(3) Afilierea structurilor sportive se poate face numai după înscrierea acestora în Registrul sportiv al Ministerului Tineretului şi Sportului sau, după caz, al Direcţiei Judeţene pentru Sport competentă teritorial, în condiţiile legii.
(4) Prevederile prezentului Statut se aplică şi jucătorilor, antrenorilor, arbitrilor şi tuturor celorlalţi oficiali astfel cum este definit acest termen în preambul.
Articolul 17 – Suspendarea
(1) Suspendarea reprezintă modalitatea de încetare temporară a calităţii de membru al AJF Dambovita.
(2) Adunarea Generală poate hotărî suspendarea unui membru AJF Dambovita, în cazul în care acesta încălcă în mod grav Statutul, regulamentele, normele şi hotărârile AJF Dambovita.
(3) Decizia provizorie de suspendare cu efect imediat poate fi adoptată şi de Comitetul Executiv al AJF Dambovita. În acest caz, decizia de suspendare trebuie validată cu ocazia primei Adunări Generale a AJF Dambovita, cu o majoritate de 2/3 din voturile exprimate. În cazul în care decizia de suspendare nu este validată, sancţiunea va fi ridicată automat.
(4) Pe întrega perioadă de suspendare, membrul AJF Dambovita va pierde orice drept prevăzut de prezentul Statut. În cazul unei suspendări de orice natură, membrul respectiv îşi pierde dreptul de vot în cadrul Adunării Generale a AJF Dambovita, iar reprezentanţii acestuia nu pot fi aleşi sau nominalizaţi.
(5) Ceilalţi membri nu pot menţine legături de natură sportivă cu un membru suspendat. Competenţa pentru sancţionarea unor astfel de abateri disciplinare aparţine Comisiei de Disciplină a AJF Dambovita .
Articolul 22 – Excluderea
(1) Adunarea Generală poate să excludă un membru în următoarele situaţii:
a) dacă acesta nu îşi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de AJF Dambovita ;
b) dacă încalcă în mod grav Statutul, regulamentele, normele şi hotărârile AJF Dambovita ;
c) dacă i-a fost revocată recunoaşterea ca structură sportivă şi, în condiţiile legii, a fost radiat din Registrul sportiv.
(2) Excluderea unui membru afiliat din AJF Dambovita se aprobă de catre Adunarea Generală la propunerea Comitetului Executiv. Din momentul adoptarii Hotărârii Comitetului Executiv cu privire la propunerea de excludere a unui membru şi până la data Hotararii primei Adunari Generale, in conformitate cu prevederile art. 14 alin. 2, Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de suspendare a membrului afiliat în cauză.
(3) Excluderea unui membru afiliat al AJF Dambovita se hotărăşte numai cu o majoritate de minimum 2/3 din voturile exprimate de delegaţii cu drept de vot prezenţi la Adunarea Generală respectivă.
(4) Un membru afiliat trebuie să-şi îndeplinească toate obligaţiile financiare faţă de AJF Dambovita până la pierderea calităţii de membru.
Sursă: frf-ajf.ro/dambovita

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii