3.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (5 voturi)

001racaricornestiDambovitapenet, Liga 1 / Sâmbătă, la matineu, sunt programate, după luni bune, primele meciuri din ”fotbalul mic” dâmbovițean! Liga a 4-a va fi mai ”săracă” decât în ultimii ani - pleacă deja cu un handicap: număr impar de echipe, ceea ce înseamnă că etapă de etapă, vom avea doar câte 8 meciuri! Și dacă mai notăm și faptul că pentru juniori s-a prelungit ”vacanța” fotbalistică, chiar nu pricepem unde vrea să se ajungă: tinde Liga 4 să devină un ”cimitir al elefanților”?



De unde vor apărea înlocuitorii celor de astăzi, dacă nu dintre cei care nu vor mai face față prin Liga a 3-a? Unde vor merge copii? Sigur, explicații vor fi destule, dar cu certitudine, că în loc să fie atrași, după o întrerupere și așa prelungită, copii sunt îndepărtați de singurul loc unde înțeleg că ”lupta în echipă” înseamnă mai mult decât izolarea! Ba mai mult, chiar n-am înțeles de ce organizatorii nu s-au gândit măcar la obligativitatea echipelor de a avea cel puțin 2-3 juniori în teren! În speranța că se va reveni cât mai curând și la competițiile juvenile, haideți să vedem cam ce ne oferă prima etapă a noului sezon, deși trebuie să recunoaștem că avem prea puține noutăți despre cele 17 competitoare!

Să trecem în revistă, înainte de toate programul complet al rundei, programată sâmbătă, de la ora 11.00:
Etapa 1 - 14 august
Recolta Gura Șuții stă
Voința Vișina - Străjerii Târgoviște
St.Roșu Colacu - FC Brezoaele
CSM Fieni - Flacăra Șuța Seacă
Urban Titu - Unirea Ungureni
Voința Crețu - Unirea Bucșani
Viitorul Răzvad - Progresul Mătăsaru
Viitorul Voinești - Roberto Ziduri
ACS Burduca - Gloria Cornești

Care ar fi principalele candidate la disputa pentru titlul de campioană județeană și un loc la barajul de promovare? Teoretic, vom regăsi cam aceleași nume, ordinea fiind aleatorie, dacă nu cumva cea dată de programul zilei: Recolta Gura Șuții, Străjerii Târgoviște, Urban Titu, Roberto Ziduri și Gloria Cornești. Ar urma ”plutonul” celor care vor încurca, credem noi, ”socotelile” celor de mai sus: CSM Fieni, FC Brezoaele, Unirea Ungureni și de ce nu, Unirea Bucșani! Nu trebuie să neglijăm nici echipele ceva mai ”mici”, dar care vor face totul, cel puțin pentru punctele de acasă: Voința Vișina, St.Roșu Colacu, Progresul Mătăsaru ori Viitorul Voinești, uneori adevărate ”pietre de moară”... În fine, în actualul sezon, avem nu mai puțin de patru noutăți: Viitorul Răzvad, Flacăra Șuța Seacă, Voința Crețu și ACS Burduca - echipe care și-au propus, mai mult ca sigur, prelungirea ”voiajului” în Liga 4! 

Recolta Gura Șuții va fi primul ”spectator” al noului sezon, având ”zi liberă” din start!

Voința Vișina - Străjerii Târgoviște
Meci greu pentru gazde, dar la fel de greu și pentru oaspeții, care nu vor bate drumul până la Vișina, doar pentru ”destindere”! Teoretic, ”străjerii” ar pleca cu prima șansă, dar ceea ce ne interesează este dacă vor reuși să plece și cu cele 3 puncte. Mai mult de X2 nu prea vedem...

St.Roșu Colacu - FC Brezoaele
Ar cam fi primul meci ”greu” al Sudului! Un meci care pleacă și teoretic și practic de la ”X pauză sau final” sau cel puțin ”X una dintre reprize”, mai plauzibilă fiind parcă a doua variantă! Oricum, nu excludem nici faptul că s-ar putea ca ambele echipe să înscrie, dar important va fi cine va reuși un gol mai mult!

CSM Fieni - Flacăra Șuța Seacă
Un prim meci cu un favorit cert: nu vedem cum nou promovata - cu tot elanul și ambiția, ar reuși să facă, sub Leaota, mai mult de limitarea scorului! Oricum - solist 1...

Urban Titu - Unirea Ungureni
La prima vedere, amfitrionii au prima șansă, dar oaspeții știu că nu va fi așa de simplu și vor pregăti, cu siguranță un scenariu în care n-au de ales decât ”cartea contraatacului”, dar fără a se ”închide” din start într-o defensivă păguboasă: 1X sau 0-2 goluri în meci!

Voința Crețu - Unirea Bucșani
Două echipe ambițioase, ceea ce înseamnă că vom avea parte de un meci cu multe goluri. Așa că alegem simplu: ”GG3+”, ambele echipe marchează și vom avea peste 3 goluri în meci!

Viitorul Răzvad - Progresul Mătăsaru
Debutul gazdelor în Liga a 4-a nu va fi unul simplu, Progresul fiind una dintre ”echipele arțăgoase” - în deplasare, mai ales dacă nu primesc gol în prima sfert de oră! Credem că nu greșim dacă ne îndreptăm tot către un ”XPSF sau X cel puțin o repriză”!

Viitorul Voinești - Roberto Ziduri
”Roberto” vine la... cules de ”mere roșii”! Și dacă va reuși, nu vom ști decât la finele celor 90 de minute, care vor fi extrem de tensionate, pentru că la Voinești se câștigă greu un punct, ca să nu mai vorbim de 3! Totuși un X2 pare a fi cel mai pluzibil, deși n-ar fi exclusă și surpriza etapei!

ACS Burduca - Gloria Cornești
Ce baftă a avut nou promovata la debut! Oricum, meciul nu va fi unul deloc ușor pentru Gloria, dar nu credem că oaspeții vor pleca învinși din ”pădurea cucuvelelor”!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii