1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

001racaricornestiDambovitapenet, Fotbal Județean / Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Așa că fotbalul județean poate reveni în ”iarbă” mai repede decât ne așteptam. Sigur că organizatorii - Asociațiile Județene de Fotbal - vor găsi soluțiile cele mai potrivite, în funcție de numărul echipelor și situația locală, pentru o desfășurarea în cele mai bune condiții a campionatelor județene.Ni se pare greu de crezut că Liga a 4-a dâmbovițeană s-ar mai putea desfășura în sistemul actual- tur/retur cu 18 echipe, chiar și la Onoare sau Promoție - așa că nu ne rămâne decât să așteptăm variantele optime pentru sezonul actual - până la urmă unul de tranziție.

Probabil că sistemul în două faze - cu o primă fază în grupe și a doua play-off eliminatoriu, pare să fie cea mai la îndemâna organizatorilor.

Spre exemplu, Liga a 4-a s-a putea juca fie în 3 grupe zonale a câte 6 echipe, fie în 4 grupe- tot zonale, două a câte 4 echipe și două a câte 5 echipe. În prima variantă, ar urma să joace în play-off primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două echipe de pe locurile 3. În a doua variantă - ceva mai la îndemână - cu calificarea primelor două clasate din fiecare grupă în play-off.

Rămâne ca organizatorii să cântărească bine variantele propuse, probabil că vor mai fi și altele, urmând să decidă sistemul de desfășurarea a competițiilor cu final în lunile mai-iunie!

Tu ce variantă ai propune? Așteptăm comentarii! 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii