5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

flacaraarocampulung2023Dambovitapenet, Liga 3 / Suntem în plină derivă la nivelul Ligii a 3-a! Federația Română de Fotbal face eforturi disperate în încercarea de a strânge 100 de echipe pentru Liga a 3-a, sezonul 2024-2025. Asta pentru a avea și în acest an același sistem (10 serii, a câte zece echipe). Ei bine, în acest context decizia adoptată ieri de Comitetul Executiv din cadrul FRF este cel puțin curioasă, ca să nu o catalogăm altfel! 



Astfel, a mai fost inclusă o cheltuială în plus! Din sezonul care va debuta la 31 august, jocurile de la Liga a 3-a vor avea și al patrulea arbitru! 

”Aprobă cu unanimitate de voturi delegarea celui de-al 4-lea oficial și valoarea baremului aferent acestuia pentru jocurile din campionatul national Liga a 3-a” - se precizează în documentul elaborat de Cex din cadru FRF. 

Potriviti Liga2.ro, ”un arbitru de centru la meciurile de Liga 3 încasează 1.100 de lei, iar cei doi asistenți primesc câte 900 de lei, în timp ce arbitrul de rezervă va avea un barem de 400 de lei. La un meci de Liga 3, FRF trimite și doi observatori, unul de joc și altul de arbitri, fiecare primind de la cluburi câte 750 de lei. Pentru organizarea unui meci pe teren propriu se mai adaugă cel puțin cheltuieli cu asistenta medicală, dar și firma de securitate.” 

Așdar, nu este de mirare de ce este atât de greu să supraviețuiești în Liga a 3-a! Dar despre ce vorbim atât timp cât și la Liga a 2-a ne-am obișnuit cu probleme de efectiv în ultimii ani... 

Probabil, în România, ca în multe alte campionate puternice din Europa, ar trebui ca Liga a 3-a să aibă mult mai puține formații! Desigur că s-ar putea înființa o a patra divizie națională. 

 

_______________
INFO
Te poți înscrie în grupul nostru de facebook, pentru a fi la curent cu toate știrile care apar, în fiecare zi! Click pe linkul alăturat: https://www.facebook.com/groups/566562406689042/

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2024, vom împlini 12 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii