1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

flacaravecheilincaDambovitapenet, Flacăra Moreni / Înintea Centenarului (n.r. - 2022), fotbalul morenar va sărbători 70 de ani de existență a numelui Flacăra! Ei bine, în 1951, printr-o hotărâre a Biroului Politic al Comitetului Central s-a decis... standardizarea denumirii echipelor de fotbal, după aparenența sindicală!




AS ”Flacăra”, cele de pe lângă Uniunea Sindicală Mine, Gaz, Petrol. Cele din MApN - Steaua, cele din MI - Dinamo, cele din Minsterul Ind.Ușoare - Flamura Roșie, cele din Transporturi - ”Locomotiva”, ”Metalul” - din Metalurgie, ”Progresul” - Finanțe, ”Avântul” - Ind.Lemnului, sau ”Recolta” - Min.Agriculturii!

Ei bine, în 2022, după cum am pomenit mai sus, pe Cricovul Dulce se va aniversa Centenarul fotbalului morenar: în vara anului 1922 are loc ședința de constituire a echipei Astra Română Moreni, alcătuită din tineri muncitori și elevi ai școlii industriale (profesionale) sau elevi care învățau la licee din Ploiești, Târgoviște și București!

Este momentul ca actuala echipă să strângă rândurile, pentru ca cele două evenimente să fie sărbătorile în Liga a 2-a, acolo unde Flacăra Moreni a activat cel mai mult, fiind una dintre cele mai vechi grupări din fotbalul românesc cu stagii în eșalonul secund, indiferent de sistemul competițional. Hai, Flacăra!

Sursa foto: Ghe. Ilinca

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii