1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci005tituEste de reţinut şi pentru suporterii noştri de la meciurile de baschet! * Scandările xenofobe şi atmosfera patriotică de la meciul Juventus - Sepsi nu au fost trecute cu vederea de observatorul jocului. Ce sancţiune a dictat FRF


Decizia clubului Juventus Bucureşti de a crea o atmosferă patriotică la derby-ul din etapa a 25-a a Ligii 2 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe nu a fost trecută cu vederea şi de observatorului jocului, Liga2.ro relatând pe larg la vremea respectivă cum formaţia covăsneană, cât şi fanii săi au fost primiţi pe stadionul din cartierul Colentina. Clubul Sepsi, care reprezintă o întreagă minoritate etnică din centrul ţării în campionatul eşalonului secund a fost întâmpinată în Capitală cu melodii patriotice, cu imnul naţional, cu steagul României răspândit în jurul stadionului, cât şi cu scandări xenofobe de genul: „Afară, afară, cu ungurii din ţară!”.
Astfel, în şedinţa din 29 martie a Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal s-a decis sancţionarea clubului Juventus doar cu avertisment. "În baza art. 83/2/c raportat la art. 54/6 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, Clubul Juventus Bucureşti se sancţionează cu Avertisment", se arată într-un comunicat FRF. Articolele citate în verdict pot fi citite în partea de jos a articolului.
Observatorul jocului, Dorinel Dincă (Călăraşi), nu a trecut însă nimic în raport despre incidentul din minutul 70, atunci când câţiva suporteri bucureşteni aflaţi la tribuna a doua au aruncat o petardă către banca de rezerve în care se aflau jucătorii şi stafful echipei din Sfântu Gheorghe.

Altfel, Juventus s-a impus, pe teren, fără probleme, cu 3-1 în compania celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi s-a distanţat şi mai mult de contracandidatele la promovare.

Ce scrie în "Regulamentul disciplinar" la punctele enumerate de membrii Comisiei de Disciplină şi Etică:
Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
2. Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:
c) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispoziţiile art. 54 din prezentul regulament;

Articolul 54 – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea
6. Sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică, cum ar fi, în special, abaterile care au fost provocate intenţionat pentru a cauza sancţionarea jucătorului sau clubului conform acestui articol. Procedura evaluării circumstanţelor atenuante va fi cea prevăzută de acest regulament.

Articolul 12 - Sancţiuni aplicabile deopotrivă persoanelor fizice şi juridice
Persoanelor fizice şi persoanelor juridice le sunt deopotrivă aplicabile următoarele sancţiuni:
a) avertisment;
b) mustrarea;
c) penalitate sportivă;
d) restituirea distincţiilor;
e) munca în folosul fotbalului.

Articolul 14 bis
Sancţiunile corespunzătoare prevăzute la art 12, 13 şi 14 se pot corobor şi aplica şi de sine stătător în cazul în care fapta de natură disciplinară este lipsită de orice pericol sau pericolul este minim ori, după caz, persoana sancţionabilă dovedeşte lipsa culpei.

Articolul 15 - Avertismentul
Avertismentul constă în notificarea verbală sau scrisă prin care se atrage atenţia celui în cauză să ia măsurile necesare pentru a nu mai săvârşi încălcări ale reglementărilor din domeniul fotbalului, o dată cu menţionarea faptului că la o nouă abatere se va aplica o sancţiune mai gravă.

Sursă “frf.ro” (articol scris de Marius ANGHEL)

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii