4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

meci30Faza judeţeană a Cupei României a produs, în ultimii doi ani, destule nemulţumiri în rândul echipelor în ceea ce priveşte programarea. De fiecare dată am propus soluţii, dar... încăpăţânarea preşedintelui Emil Tudor, a fost de netrecut! Iată cum vedem noi „ţintarul” fazei judeţene!

 

Matematica îţi oferă variante multiple în stabilirea unui „ţintar” echlibrat şi echitabil în acelaşi timp. Important însă este „să vrei”!
Aşadar, cam despre ce ar fi vorba, respectând regulamentul Cupei României, privind ordinea intrării în competiţie a echipelor şi stabilirea unei grile perfecte până la faza 16-imilor?

Totalul echipelor din Liga a 6-a - care pot fi înscrise în Cupa României se ridică la 24: 11 din seria Nord - fără Olimpicii Ulmi III - care conform regulamentului, fiind echipă „satelit” nu are drept de participare

Totalul echipelor din Liga a 5-a - care pot fi înscrise în Cupa României se ridică la 53 - la fel ca în cazul de mai sus - Olimpicii Ulmi II nu are drept de participare, ca echipă „satelit”

Faza I: participă toate cele 24 de echipe din Liga a 6-a - disputându-se astfel 12 meciuri

Faza a II-a: participă cele 18 echipe - cele 12 calificate din prima fază şi 6 echipe din Liga a 5-a (echipele clasate pe locurile 17 şi 18 din fiecare serie); se vor juca 9 meciuri

Faza a III-a: participă 56 de echipe - cele 9 calificate după faza a II-a şi celelalte 47 de echipe din Liga a 5-a, în total 28 de meciuri

Faza a IV-a: participă cele 28 de echipe calificate după faza a III-a, în total 14 meciuri

16-imile de finală: participă 32 de echipe - cele 14 echipe calificate după faza a IV-a şi 18 echipe din Liga a 4-a

În continuare, domnule Tudor este... simplu, dar bine ar fi ca şi din faza 16-imilor să procedaţi la trageri la sorţi, pentru a evita... nemulţumirile! Ar fi şi mai echitabil şi fair-play, pentru că echipele de Liga a 4-a se pot deplasa oriunde în judeţ!


Întrucât ultimele etape ale turului pentru Liga a 6-a şi Liga a 5-a sunt programate pe 25 noiembrie, bine ar fi ca primele două faze să se desfăşoare în cursul săptămânii, pentru a evita „aglomerarea” calendarului şi aşa încărcat, uneori din cauza vremii! Şi nu credem că ar fi o problemă - în luna septembrie, chiar şi echipele de Liga a 6-a, pot juca miercurea, de la 16,30 - mai ales că avem de-a face cu „criteriul geografic”! Chiar nu vedem ce v-ar (mai) împiedica să folosiţi „oferta” noastră, deşi nu ne-ar mira să avem de-a face cu... etape de 2-3 meciuri sau calificări fără joc - după... preferinţe!

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii