1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

dragosgrigore12Dragoș Grigore este vicepreședinte la FC România, dar și unul dintre oamenii care iubește acest proiect! Trăiește la intensitate maximă fiecare meci și are un respect uriaș pentru fiecare dintre băieții de la gruparea ”tricolorilor” din Londra, pe care îi numește ”eroi”! Dragoș Grigore vorbește și despre situația clubului, la care este alături de Ionuț Vintilă, prietenul lui de peste 20 de ani!

 

Când și cum ai auzit prima dată de FC România?
Clar, în 2006, când a fost înființată, fiind și anul când am aterizat la Londra. Eu sunt prieten cu Ionuț Vintilă de peste 20 de ani!

De ce ai ales să faci parte din acest proiect?
Să glumesc puțin, nu eu am ales, ci am fost ales de Ionuț. Nu pot spune că am ales pur și simplu… Este plăcerea de a petrece câteva ore pe săptămână urmărind băieții și stând alături de ei .

Ai trăit alături de FC România o mulțime de momente frumoase. Care îți vin acum în minte?
Da! Așa este! Chiar nu știu, sincer, care din ele, sunt prea multe, promovări, cupe… Nu pot alege! Dar printre momentele frumoase este meciul de campionat cu Cheshunt, gazda noastră de atâția ani. Ce meci, ce victorie! Și are atâta însemnătate pentru mine pentru că suntem chiriașul ăla sărac, de atâția ani.

Ești vicepreședinte la acest club dar și unul dintre cei mai înfocați fani ai echipei. Cum se trăiesc meciurile în tribună, lângă suporteri?
Pentru mine este pasiune și respect față de acești băieți. Cum am spus în nenumărate rânduri, sunt niște eroi. Este incredibil ce pot face ei din dragoste pentru fotbal. Nimeni nu poate înțelege dacă nu stă lângă ei. Este ușor să îi critici, este mai greu să îi înțelegi. Cum trăiesc meciurile? Ca un suporter pătimaș și prieten bun al lor.

Cum ți se pare că se mișcă FC România în Liga a 8-a? Este așa cum te așteptai?
Nu cred să fi avut lotul complet nici măcar o etapă. Apoi, majoritatea lucrează pe șantier, pleacă la 5 dimineața de acasă… Totodată, cred că suntem singura echipă din serie care nu facem antrenamente… Ținând cont de toate astea, eu cred că suntem bine și chiar vom mai aduna puncte să stăm liniștiti.

Are potențial FC România să se salveze de la retrogradare?
Nu există în vocabularul meu cuvântul retrogradare. Este prea frumoasă echipa și prea frumoase caracterele care o compun să mă gândesc la așa ceva. Ca valoare să nu mai vorbesc, din punctul meu de vedere suntem echipă de locurile 5-8, în serie.

Din păcate, la finele sezonului, FC România rămâne fără susținere financiară. Este echipa în acest caz în pericol de desființare?
Ionuț este puțin mai pesimist, eu sunt puțin mai optimist. Echipa nu se va desființa la anul nici dacă venim cu bani de acasă noi cei câțiva apropiați. Problema mare este să reușim să atragem sponsori potenți financiar, pentru a continua povestea asta frumoasă.

Un mesaj pentru românii din Anglia? În special pentru cei de la Londra?
Nu vreau sa fiu răutăcios, dar nu am ce să transmit…Decât multă sănătate și tot ce își doresc. În legătură cu fotbalul sunt cam circumspect. Dacă în atâția ani nu am reușit să îi aducem lângă noi mă îndoiesc ca se va schimba ceva de acum înainte.

Crezi că în țară este suficient de cunoscută FC România?
La nivel județean bănuiesc că da, ținând cont că Ionuț este târgoviștean. La nivel național nu cred, dar pare că încet-încet începem să fim și noi cât de cât cunoscuți.

Ce le transmiți românilor de acasă? Care ar putea întinde o mână de ajutor echipei FC România?
La fel ca și suporterilor le doresc numai de bine și multă sănătate. Cât despre ajutor… ce sa zic, nu reușim noi aici unde suntem cunoscuți să atragem sponsori… Vă dați seama că de acasă nu avem speranțe…

 

În altă ordine de idei, FC România va susține, astăzi, un nou meci în campionat, acasă cu Westfield (locul 4). O confruntare extrem de dificilă, mai ales că ”lupii” au o serie de absențe notabile!

Cei care vor să suțină echipa noastră o pot face de la ora 15:00 (la Londra)
Theobalds Lane, Cheshunt Hertfordshire EN8 8RU

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii