1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

mingespartaO întâmplare... hazilie, dar care a ajutat Petrolul Târgovişte - acum o jumătate de secol, să promoveze în campionatul regional Ploieşti. Intră să vezi cum a terminat Petrolul Târgovişte pe locul 2, în seria Vest, a turneului de baraj de la Ploieşti!

 

S-a spart... mingea şi nimeni n-a avut alta de rezervă! La finele sezonului 1966-1967, Petrolul Târgovişte câştiga campionatul orăşenesc Târgovişte şi dreptul de participare la barajul de promovare în campionatul regional Ploieşti. Cele 8 echipe calificate la turneul final, după câteva meciuri de baraj, au fost împărţite în două grupe de câte 4, târgoviştenii fiind repartizaţi în seria Vest, alături de Carotajul Ploieşti - campioană orăşenească, Victoria Bordeni - campioana raionului Câmpina şi Petrolul Urlaţi - campioana raionului Cricov * Petrolul a câştigat meciul cu Petrolul Urlaţi şi l-a pierdut pe cel cu Carotajul, dar cel cu Victoria Bordeni s-a întrerupt şi n-a mai fost luat în calcul de organizatori, la întocmirea clasamentului final! Ce s-a întâmplat? Meciul, care se juca pe terenul „Prahova” Ploieşti - deci pe teren neutru, a fost întrerupt pentru că... s-a spart mingea şi nu s-a găsit alta pentru a continua jocul, organizatorii neavând una de rezervă, după cum istoriseşte şi Constantin Dumitru-Plopeni în „serialul” colegilor de la „ziarulprahova.ro”, legat de istoria fotbalului prahovean... Meciul nu s-a rejucat, dar nici n-a mai fost luat în calcul la întocmirea clasamentului!... Aşa a terminat Petrolul Târgovişte pe locul 2 în grupa Vest - cu doar două meciuri şi a promovat în campionatul regional Ploieşti, în dauna Autobuzului Buzău (seria Est), alături de Carotajul şi Viitorul Slănic.

Foto (facebook)

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii