0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

baschet3x3Romania va fi reprezentată în turneul feminin de baschet 3x3, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alături de Rusia, China, Mongolia și alte patru națiuni, care vor fi stabilite după disputarea unor turnee de calificare. Din lotul care a obținut calificarea și va reprezenta România la JO de la Tokyo, fac parte și două jucătoare de la CSM Târgoviște - Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia!



Baschetul autohton obține această calificare istorică grație poziției din clasamentul mondial al federațiilor naționale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019, Romania situându-se, la feminin, pe locul 4 în lume și pe locul 2 în Europa, în ce privește baschetul 3x3. În cadrul unei ceremonii organizate la Utsunomiya (Japonia), la care au participat președintele Hamane Niang și secretarul general Andreas Zagklis, Federația Internațională de Baschet (FIBA) a anunțat oficial, ieri, numele primelor națiuni calificate la turneul de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 în baza clasamentului mondial al federațiilor naționale. La feminin, ordinea finala din ierarhia mondială realizată de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 a fost urmatoarea: 1. Rusia, 2.China, 3.Mongolia, 4.ROMANIA. Celelalte patru echipe care vor participa la turneul olimpic feminin de baschet 3x3 de la Tokyo vor fi stabilite anul viitor, după disputarea a doua turnee preolimpice de calificare.

Și fiindcă suntem la... baschet, să notăm și programul etapei a 6-a, de astăzi, 2 noiembrie a Ligii Naționale de Baschet Feminin - seria Est:
CSM Alexandria - Sepsi Sf.Gheorghe
Phoenix Constanța - CSM Târgoviște (17,00)
Agronomia București - CSU Olimpia Brașov
Rapid București stă.

Clasament - Seria Est: 1.Sepsi 8p (4 meciuri), 2.Târgoviște 7p (4), Phoenix 6p (4), 3.Agronomia 6p (4), 5.Olimpia 6p (4), 6.Rapid 5p (5), 7.Alexandria 4p (3).
Foto (facebook)

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii