1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci36Vrem, nu vrem, trebuie să (mai) vorbim şi despre regulament, chiar dacă cei din comisiile Asociaţiei Judeţene de Fotbal încearcă să facă ceva ordine prin campionat. Se pare totuși că sunt ”legați de mâini”, când este vorba să ducă lucrul la bun sfârşit!

 

Astăzi, spuneam că este programată una dintre restanţele din Liga a 5-a, cea din seria Sud, dintre Spic de Grâu Ghimpaţi şi Viitorul Gheboaia. N-am înţeles de ce Comisia de Competiţii şi Disciplină n-a programat şi restanţa din seria Nord, dintre... Flacăra Şuţa Seacă şi Victoria Comişani? Ni se pare absurd, pentru că... neregulamentar este clar, fără echivoc, ca Flacăra Şuţa Seacă să figureze în clasament cu un 3-0 de la meciul cu... Bradul Moroeni (n), după ce echipa s-a retras din competiţie! Ba mai mult, pentru ca „socotelile”... să iasă, Victoria Comişani rămâne cu 7 jocuri, după primele 8 etape, având acel 3-0 prin neprezentarea echipei... Voinţa Bezdead - echipă exclusă din campionat! Şi n-ar fi singura, pentru că şi liderul - Luceafărul Dărmăneşti are un meci în plus: 5-0 cu Voinţa Bezdead! Ce facem, domnilor, la finalul turului, unii vor avea... 17 meciuri, iar alţii câte 18? Că echipa Victoria Comişani a fost retrogradată neregulamentar - am cam lămurit-o la vremea respectivă, dar, atenţie, la fel de bine a fost acceptată în Liga a 5-a, tot neregulamentar, conf.art.18 din ROAF –

Ocuparea locurilor vacante:
Art.18.1.b: dacă retragerea/excluderea a intervenit după începerea campionatului (n.r. - cum a fost cazul echipei Bradul Moroeni) sau a jocurilor din play off - play out, după caz, echipele în cauză vor ocupa ultimul loc în clasament şi vor fi sancţionate cu retrogradarea, în conformitate cu Regulamentul Disciplinar. Clasamentul va fi modificat, iar locurile vacante nu se vor mai completa.

Fiind o situaţie „specială” - acceptată de toată lumea, dar... neregulamentară, AJF persistă în prostie, din cauza încăpăţânării unora, care nu iau măsurile respective: neoficial, am auzit că meciul Flacăra Şuţa Seacă - Victoria Comişani nu se va juca! Oricum, noi mai aşteptăm…

Şi fiindcă vorbim de regulament şi tot am primit o întrebare de la mai mulţi cititori, haideţi să răsfoim puţin şi Regulamentul Disciplinar... Întrebarea sună cam aşa: „Putem contesta dreptul de joc al unui jucător care şi-a ispăşit pedeapsa, dar nu şi-a achitat AMNEDA (n.r. - penalitatea sportivă - în termeni regulamentari)? Dar programarea neregulamentară a unei echipe care nu şi-a achitat penalitatea sportivă?” Noi spunem că DA, pentru că Regulamentul Disciplinar spune aşa:

Art.19.4 (Suspendarea): Suspendarea se cumulează cu penalitatea sportivă şi se va prelungipână la plata integrală a acesteia, aşa cum se prevede prin normele LPF/FRF/AJF

Art.19.6: Suspendarea aplicată unei persoane care deţine multiple calităţi - cum ar fi jucător, antrenor, conducător, etc - se aplică pentru toate calităţile deţinute de persoana respectivă.

Art.20.4 (Penalitatea sportivă): Cluburile sunt, în mod solitar, responsabile pehtru penalităţile sportive aplicate jucătorilor şi oficialilor lor.

Faptul că o persoană a părăsit clubul sau asociaţia nu înlătură răspunderea solidară a acestora.

Art.42.4: Penalitatea sportivă constă în obligarea persoanei fizice sau structurii sportive sancţionate de a plăti în contul FRF/LPF/AJF o sumă de 15 lei - 1.000.000 lei. Penalitatea sportivă se plăteşte în termen de 30 de zile, sub sancţiunea interzicerii dreptului de a desfăura orice activitate fotbalistică, respectiv a neprogramării la jocuri până la plata integrală a obligaţiei de plată, în caest caz aplicându-se în mod corespunzător dispoziţiile alineatului precedent.

Art.42.3: Echipa sancţionată cu neprogramarea la jocuri, este asimilată cu neprezentarea şi va pierde jocurile respective prin forfait. Dacă,m urmare a acestei sancţiuni, echipa nu este programată la două jocuri din campionatul aceleiaşi ediţii la seniori sau trei jocuri la juniori, echipa este exclusă din competiţie şi retrogradată, urmând să participe în anul următor în campionatul categoriei inferioare.

Aşadar, atenţie mare la... achitarea penalităţilor sportive! Cineva declara, nu cu mult timp în urmă, cităm: „Numai... proştii achită amenzile (n.r. - penalităţile sportive), restul au prieteni la AJF”! Sa-r putea, la fel de bine, ca „proştii” să aibă şi ei prieteni la AJF şi să afle cine şi-a plătit şi cine nu „amenzile” şi să câştige la „masa verde”...

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii