1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

emiltudor211Printre cele mai controversate decizii ale Comitetului Executiv, din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dâmboviţa, a fost abrogarea nepremisă a art.83.13, din Regulamentul Disciplinar al FRF. Cu ajutorul acestui articol, echipele care erau prinse cu... „cioara vopsită” puteau fi sancţionate cu scăderea a 6 puncte din clasament! Vezi ce ar fi însemnat păstrarea acestui articol! În plus, cerem public AJF-ului să ne spună cum de o echipă cu două neprezentări nu a fost exclusă! Și astăzi, vă oferim doar un prim exemplu!

 

Cu siguranţă că decizia a fost luată la... comandă, pentru a fi protejate „anumite echipe”, dar cel mai curios este faptul că respectiva decizie nici n-ar fi trecut prin Comitetul Executiv! Nimeni n-a putut prezenta Procesul Verbal de şedinţă al CE - pentru că nici n-ar exista (!) - prin care s-a luat această decizie! Ori membrii CE au... semnat şi nu ştiu ce au semnat, ori „decizia” a fost luată doar de preşedintele AJF, care n-ar fi de altfel la prima ispravă!

Haideţi să vedem cum sună articolul 83.13 din RD, după care vom reveni cu câteva comentarii şi exemple concrete de favorizare:

Art.83.13: Folosirea într-un joc oficial a unui jucător neînscris în raportul de arbitraj, nelegitimat sau legitimat la un alt club, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait şi scăderea a şase puncte, jucătorul urmând să fie sancţionat corespunzător. Clubul vinovat va fi sancţionat şi cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru următoarele una sau două perioade de transfer.

Închipuiţi-vă cam cum ar fi arătat clasamentele celor 3 ligi ale campionatului judeţean dacă s-ar fi respectat acest articol, care abrogat a încurajat introducerea jucătorilor pe fals, a contestaţiilor “în aşteptare”, a celor cu dublă sau triplă legitimare, dar mai ales a tergiversării punerii în ordine a tuturor dosarelor echipelor afiliate! Nimeni din AJF nu ne poate contrazice privind existenţa în dosarele echipelor a unor jucători cu “duble” sau “triple” legitimări sau lipsa fişelor oficiale ale unor jucători! Ca să nu mai vorbim de… “omisiunile” intenţionate din carnetele duplicat! Şi pentru a vă convinge, am luat un exemplu concret - primul la îndemână, privind… iertarea unei echipe de la o penalizare cu 18 puncte din clasament! Ei bine, Voinţa Buciumeni (seria Nord, Liga a 5-a) - căci despre ea este vorba, are cel puţin trei contestaţii, toate...pierdute:

Etapa a 21-a: Voinţa Buciumeni - Luceafărul Buciumeni 4-3 în teren, 0-3 decizie CCD

Etapa a 22-a: Voinţa Adânca - Voinţa Buciumeni 1-1 în teren, 3-0 decizie CCD

Etapa a 27-a: Voinţa Buciumeni - Săgeata Gura Ocniţei 5-3 în teren, 0-3 decizie CCD

 

Şi pentru că a venit vorba de Voinţa Buciumeni, am deschis “fişa” echipei, în care avem notate toate neprezentările, meciurile “abandonate”, cele cu lipsă asistenţă medicală, amenzi, suspendări de teren... şi mare ne-a fost suprinderea să aflăm că echipa ar fi trebuit exclusă din competiţie în etapa a 16-a!

Etapa a 6-a: Voinţa Tătărani - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

Etapa a 16-a: Viitorul Ocniţa - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

Poate ne dă cineva vreo explicaţie: dacă există vreo “acoperire” privind neprezentarea din etapa a 16-a, de ce n-a fost meciul reprogramat?

 

La fel de bine, aşteptăm explicaţii şi comentarii legate de “neprezentările” echipei de juniori, în situaţiile de mai jos, clubul fiind penalizat doar cu… 2 puncte, în loc de 4 sau 5!

Etapa a 6-a: Voinţa Tătărani - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

Etapa a 8-a: Olimpicii Ulmi II - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

Etapa a 10-a: Săgeata G.Ocniţei - Voinţa Buciumeni 3-0

Etapa a 16-a: Etapa a 16-a: Viitorul Ocniţa - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

Etapa a 30-a: Sportul Voineşti - Voinţa Buciumeni 3-0 (n)

Etapa a 34-a: Voinţa Săcuieni - Voinţa Buciumeni 3-0 (N)

 

Ori toate rapoartele n-au ajuns pe masa CCD, ori există “alte explicaţii” referitoare la rezultatul final!

 

Şi, iertaţi să fim, dacă cineva ne contrazice, vom da exemple concrete de… rezultate fictive înscrise în rapoartele de joc, la jocuri care nu s-au disputat! Despre cele greşit înscrise nici nu mai vorbim…

Şi atunci, cum mai putem vorbi de un “fotbal curat” şi decizii conforme cu regulamentele în vigoare, când nici liniile de clasament a peste 10 echipe(!) nu corespund cu realitatea?...

 

P.S.Să nu creadă cineva că Voinţa Bucuimeni a fost singura “nepedepsită” sau care a trişat… ajutată de AJF! Doamne, fereşte! Chiar să putem trece peste… Bradul Moroeni, Publirex Ciocăneşti - alte două echipe “superfavorizate”?

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii