1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

csmvoleiolympiakosDupă eliminarea CSM-ului din Challenge Cup au ...apărut, imediat, ştirile „pro” şi „contra”... De la articole care “îngropau” echipa noastră, până la postări laudative, peste măsură, părerile „au curs precum apa de munte”... Astăzi, la câteva zeci de ore... bune, de la eliminare, încercăm să analizăm, la rece, care e diferenţa valorică dintre cele două echipe...

 

După 3-2 pentru fetele noastre, în Grecia, toată lumea aştepta o calificare la pas, în returul cu Olympiakos. Nu a fost să fie, după cum bine ştim cu toţii. Într-adevăr, putem susţine că eliminarea CSM-ului nu a picat bine, nimănui, cu atât mai mult cu cât, pe plan intern, fetele noastre sunt aproape gata să cadă de pe podium, într-o divizie cu doar 10 echipe.

VOLEIUL ROMÂNESC VS VOLEIUL GRECESC
La nivel de Naţionale feminine, nici nu putem face comparaţie... România stă mult mai bine! Potrivit statisticilor suntem pe locul 31, din 115 ţări. Grecia se află pe locul ... 64! Aşadar, din acest punct de vedere, fetele noastră câştigă... primul set! 1-0.

CSM TÂRGOVIŞTE VS OLYMPIAKOS
Intrăm acum în setul doi şi comparăm performanţele celor două echipe, în ultimii ani. Statistica, realizată exact după modelul din fotbal, este net superioară fetelor de la Olympiakos! Grecoaicele sunt pe locul 22, în timp ce CSM se află pe...126, în Europa! În plus, Olympiakos este liderul autoritar al ultimelor şase campionate, în Grecia.  Aşadar, scorul la seturi devine... 1-1!

Cea mai bună echipă românească din acest clasament este CSM Bucureşti, locul 26, urmată de Ştiinţa Bacău, locul 30.

BUGETELE CELOR DOUĂ ECHIPE
Şi aici lucrurile sunt net favorabile grecoaicelor! Într-adevăr, nu putem compara mere cu...pere. Târgoviştea are bugetul pe care ...îl are... Nu intrăm în discuţii despre cât se alocă voleiului, spre deosebire de fotbal... Nu despre asta vorbim, acum. Ci despre câţi bani sunt investiţi pentru a obţine performanţe pe plan extern. În momentul de faţă, potrivit cifrelor oficiale, Blajul şi CSM Bucureşti au bugete...duble! Despre banii investiţi de Olympiakos nici nu pomenim... Aşadar, 1-2, la seturi.

SUSŢINEREA FANILOR
La Târgovişte, din motive diverse, unele cunoscute, altele...nu, cam „bate vântul” în Polivalentă, atunci când joacă CSM-ul. Rareori se mai strâng câteva sute de persoane la meciurile fetelor noastre. Ca să nu mai vorbim de bilete... În Grecia, în schimb, lucrurile stau cu totul altfel...

Dacă vrem echipă de volei capabilă de a face performanţă pe plan extern, trebuie să acceptăm să scoatem bani din buzunar. Şi cred că mai toată lumea ar fi de acord, cu o condiţie, cei care ratează obiectivele să răspundă şi să...”plătească.” Aşa funcţionează lucrurile în orice colţ de lume, unde se vrea performanţă.

Şi-uite aşa, ne vedem nevoiţi să spunem: 1-3 la seturi şi meci pentru Olympiakos! Aşa cum s-a petrecut zilele trecute.

Pentru că vrem să demonstrăm, încă o dată în plus, că suntem obiectivi şi nu dorim să intrăm în niciun fel de ... dispute, redăm mai jos declaraţia lui Ciprian Prisăcaru, preşedintele CSM-ului:

"A fost o bună pledoarie pentru sport, în general şi pentru volei, în special. Am întâlnit un adversar redutabil şi cred că dacă pierdeam cu 3-0 ambele meciuri nu era nicio surpriză, având în vedere forţa şi istoricul lor. Îmi felicit echipa pentru spiritul de luptă de care a dat dovadă şi mulţumesc în mod deosebit suporterilor care au fost fantastici. Sigur că întotdeauna ne dorim să câştigăm şi intrăm în teren pentru a învinge, însă trebuie să fim realişti şi să ţinem cont de toate aspectele. Într-un meci joacă două echipe, nu jucăm singuri. Aici putem vorbi şi de hazard, calitate, buget, istoric, etc. A fost prima dată când echipa asta a jucat în optimile unei competiţii europene şi pentru asta le felicit pe fete şi pe cei din stafful tehnic. Deocamdată rămanem concentraţi pe campionat, iar la final tragem linie."

Clasament
1. CSM București 39
2. CSM Volei Alba Blaj 36
3. CSM Târgoviște 29
4. UVT Agroland Timișoara 29
5. Știința Bacău 28
6. Dinamo București 13
7. CSM Lugoj 12
8. Universitatea NTT Data Cluj 8
9. CSU Medicina CSȘ Tîrgu Mureș 7
10 .ACS Penicilina Iași 6

Nu putem încheia fără să spicuim dintr-un comentariu impresionant, scris de Ion Busuioc, la câteva ore după eliminarea CSM-ului: “ Am fost aseară la meciul internațional de volei al fetelor de la CSM TÂRGOVIȘTE, disputat contra grecoaicelor de la Olympiacos Pireu. Meciul a fost foarte frumos, atmosfera din tribune a fost una extraordinară (demult nu am mai văzut în Sala Polivalentă peste 1 000 de oameni care să încurajeze așa de frumos echipa de volei), dar, acest meci a avut și un minus dureros: rezultatul de 1-3, care a dus la eliminarea echipei dâmbovițene din Cupa Challenge. A fost dureros nu pentru că echipa a pierdut acest meci (oricum, Olympiacos Pireu pornea ca favorită înaintea celor două meciuri), a fost dureros că echipa a pierdut acest meci după ce câștigase în Grecia cu 3-2 (!!!) acolo unde, de vreo trei ani și ceva, nimeni nu reușise să le bată pe grecoaice!
Rezultatul de aseară și ratarea calificării în sferturile de finală ale Cupei Challenge ne-a paralizat pe toți, mai puțin pe unii dătători cu părerea din presa dâmbovițeană (că jurnaliști nu-i pot numi), care abia au așteptat acest moment să se dezlănțuie cu furie împotriva echipei și a conducătorilor ei, dar nu au scris o frază, o propoziție, un cuvințel despre victoriile echipei atunci când au fost, iar atunci când au scris, au minimalizat totul. Același leșin l-am constatat, însă, și la cei care administrează pagina de Facebook a CSM Târgoviște, care nici ei nu au scos o vorbuliță după înfrângerea de aseară. Puteau să spună, imediat după meci, că atât s-a putut și să fi mulțumit minunatului public spectator (…) Despre fete, că ele au jucat aseară, de bine și nu prea...De bine, pentru că au luptat pentru fiecare minge, iar în setul 2 le-a predat o lecție de volei grecoaicelor (și le-a predat-o așa de bine, că în seturile 3 și 4 acestea și-au însușit-o și le-au bătut pe ale noastre)...de nu prea bine, pentru că echipa este la a treia înfrângere într-un meci important de acasă (tot cu 1-3 s-au pierdut și meciurile cu CSM București și CSM Alba Blaj disputate în Polivalentă!) (…) Cu toate bunele și relele, însă, echipa de volei a CSM Târgoviște rămâne în sufletul meu și voi fi alături de aceste fete în continuare. Nu știu câți din cei peste o mie de spectatori de aseară vor mai veni la meciurile CSM-ului, dar eu, sigur, voi fi unul care voi veni cu drag la sală, să le încurajez pe fete, să mă bucur alături de ele la victorii, dar și să mă întristez (văleu, văleleu!) tot alături de ele atunci când vor mai pierde meciuri.

P.S.: Din păcate, Știința Bacău a pățit la fel ca noi în meciul retur din Challenge Cup (după 3-2 în deplasare, la Pfeffingen, în Elveția...a fost 1-3 acasă, la Bacău!!!) și, în loc să fie un sfert de finală românesc, o să fie unul greco-elvețian. Totuși, cu Știința vom juca sâmbătă, la Bacău, în campionat. Rămâne de văzut cine își va reveni mai repede din șocurile europene. Eu sper că...CSM TÂRGOVIȘTE.”

Sursa foto: facebook, Ion Busuioc


Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii