3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 voturi)

meci001cetateatgv2“Să dăm dovadă de fair play, de corectitudine, să câștigăm meciurile pe gazon, nu prin arbitri și alte moduri, să jucăm doar cu jucătorii noștri, nu "pe fals", să ne strângem mâna după meci în semn de respect și să așteptăm revanșa, să nu ne mai înjurăm sau să jucăm "la rupere", doar că adversarul e mai bun...” - sunt cuvintele celui care are toate şansele să revoluţioneze fotbalul dâmboviţean! Un interviu ce trebuie citit de orice microbist!

Pentru cei care încă nu ştiu, ce înseamnă proiectul Cetatea Târgovişte? Cum ţi-a venit o astfel de idee?
În primul rând aș dori să vă salut și să vă mulțumesc pentru interes. Ideea unei noi echipe mi-a venit în momentul în care percepțiile și viziunea mea despre fotbal nu mai erau în concordanță cu ale celor de la Voința Valea Voievozilor, echipă la care am activat ca jucător mult timp, ajungând pentru prima dată acolo în 1997, acum 20 de ani. Am decis să-mi fac propria echipă de fotbal, fiind conștient cât de grea poate fi concretizarea unui astfel de proiect.

De unde sunt jucătorii?
Jucătorii sunt din Târgoviște și din alte localități dâmbovițene, au evoluat la nivelul ligilor 4, 5 si 6, la echipe ca Voința Valea Voievozilor, Petrești, Luceafărul Dragomirești, Petrolul Târgoviște, Iedera, CSS, FCM etc.

Aţi definitivat lotul?
Lotul este definitivat în proporție de 95%, neclare fiind doar două-trei cazuri, care se vor clarifica foarte curând. Voi dispune de 20 de jucători, unii dintre ei având și alte atribuții datorită licențelor deținute.

Ce obiectiv aveţi?
Obiectivul nostru este...performanța. Cu perseverență și muncă va veni și promovarea. Ne dorim să promovăm în liga 5, urmând ca apoi să ne întărim pentru promovarea in liga 4 și de ce nu, și mai sus, dacă aspectul financiar ne va permite.

De ce are nevoie Târgoviştea de o astfel de echipă?
Bună întrebare! Târgoviște e un oraș de talie medie ca și suprafață și numar de locuitori, reședință de județ. Deși există echipe de seniori, precum Chindia sau Petrolul, orașul are nevoie de mai mult fotbal, de mai multe echipe, indiferent de liga unde evoluează acestea. Și la nivelul nostru, fiind o echipă nouă care pornește din ultima ligă, au venit peste 200 de spectatori la un singur meci, amical. Nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla cu echipele din eșaloanele superioare dacă nu vor mai fi finanțate...Datoria noastră e să ținem steagul sus pentru Cetatea noastră Târgoviște, chiar și la nivelul la care activăm momentan, umili și drepți.

Ce amicale mai jucaţi în perioada următoare?
Ultimul amical a fost în deplasare la Titu 2 și s-a desfășurat sâmbătă, pe 5 august. Acum urmează un concediu de 10 zile, în perioada 6 - 16 august, pentru odihnă și refacerea unor accidentați, urmând ca pe 16 august să avem o ședință importantă, unde vom stabili în detaliu tot ce este nevoie pentru prima noastră experiență în fotbalul dâmbovițean. Nu vor mai fi amicale pânâ pe 27 august când va începe liga 6, doar antrenamente fizice și tactice.

Un mesaj pentru iubitorii fotbalului din Târgovişte şi – de ce nu – din judeţ?

Consider că ar trebui să revenim la principiile incipiente ale fotbalulul. Să dăm dovadă de fair play, de corectitudine, să câștigăm meciurile pe gazon, nu prin arbitri și alte moduri, să jucăm doar cu jucătorii noștri, nu "pe fals", să ne strângem mâna după meci în semn de respect și să așteptăm revanșa, să nu ne mai înjurăm sau să jucăm "la rupere" doar că adversarul e mai bun...E momentul să urcăm pe o treaptă o corectitudinii, a bunului simț, a civilizației. Să simțim din nou onoarea de a juca fotbal, de luptă sportivă. Să dăm dovadă de caracter, cel puțin ca al celor care trăiau în 1396...

ONOARE, DREPTATE, DEMNITATE, FAIR PLAY - este motto-ul echipei noastre.


Mulţumim şi mult succes!

Mulţumesc şi eu!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii