5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

onoaresept2021pozaBDambovitapenet, Onoare / Comitetul de Urgență al AJF Dâmbovița a stabilit și aprobat în unanimitate regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor din cadrul turneului de menținere/retrogradare în Liga a 5-a, la care vor participa ocupantele locurilor 12 în cele 3 serii. Vezi detalii despre jocurile ce vor debuta la finele acestei săptămâni. 



Ordinea jocurilor
Duminică 19 iunie, ora 11.00, stadion ”Petre Honciu” Ungureni: Voința Adânca – Neajlovul Puntea de Greci
Miercuri, 22 iunie ora 18.00, stadion ”Comunal” Băleni: Luceafărul Bolovani – Voința Adânca
Duminică, 26 iunie ora 11.00, stadion ”Comunal” Văcărești: Neajlovul Puntea de Greci – Luceafărul Bolovani

1. Sancţiunile care decurg din cumulul de cartonaşe galbene primite de jucători în campionatul regulat al Ligii a 5-a NU vor fi aplicate în meciurile de baraj, fiind menţinute numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare (cartonaş roşu, etc.).

2. La jocurile de baraj au drept de joc, jucătorii legitimaţi/transferaţi regulamentar la clubul în cauză, cu excepţia celor legitimaţi/transferaţi în ultimele 6 etape înainte de terminarea campionatului regular al Ligii a 5-a, aşa cum prevede art. 19, alin. 7, teza finală din RSTJF.

3. În jocurile de baraj se aplică si următoarele reguli:
a) pot fi efectuate maxim 5 (cinci) înlocuiri de jucători, in trei opriri ale jocului;
b) NU este obligatorie folosirea jucătorilor juniori U19
c) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;

4. Criterii de departajare. În caz de egalitate la puncte în clasamentul final al barajului (grupă de trei), echipele vor fi departajate, în ordine, pe baza următoarelor criterii: a) rezultatele directe; b) golaverajul general; c) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din etapa competiției în care se face departajarea.

5. Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: a) se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, b) 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și c) 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte, în acest clasament, va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (meciurile din grupa de baraj.

În caz de egalitate și după acest criteriu, echipele vor fi departajate astfel: - Se va intocmi un clasament în care vor conta doar jocurile împotriva echipelor clasate pe locurile 1-5 din seria fiecăreia în sezonul regular; - Va avea câștig de cauză echipa cu linie mai bună de clasament, după aplicarea acestui criteriu. Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

6. 7) Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate în mod egal de cele trei cluburi, astfel: a) cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor în valoare de 520 lei / joc, b) cheltuielile de organizare a jocului: 200 lei / joc.

7. Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
a) să achite AJF Dâmbovița până în ziua de joi, 16 iunie 2022, ora 12.00, suma de 720 lei, reprezentând cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor, dar și cheltuielile de organizare. Nerespectarea acestei obligaţii conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;
b) să asigure toate condiţiile prevăzute de ROAF pentru organizarea unui joc oficial;
c) echipa considerată gazdă a jocului trebuie să asigure: • asistenţa medicală pe întreaga desfăşurare a jocului, în conformitate cu prevederile art. 54 din ROAF; • minimum 6 (șase) oameni de ordine, cu veste distinctive, conform prevederilor ROAF, pe întreaga desfăşurare a jocului; • minim (3) trei mingi de joc pentru buna desfăşurare a partidei;

8. În cazul nefericit în care un club anunță în scris că nu dorește să participe, sau se constată că nu îndeplinește condițiile menționate mai sus pentru a participa la jocurile de baraj, NU se va mai organiza turneul de menținere/retrogradare, acesta rămânând fără obiect, celelalte două echipe rămânând în Liga 5.

9. Menținere/Retrogradare. Având în vedere că, față de numărul inițial, pe parcursul campionatului, două echipe nu mai fac parte din Liga a 4-a (retragere sau excludere), aceste neavând drept de a se înscrie în Liga 5, în ceea ce privește menținerea/retrogradarea în urma disputării acestui turneu de menținere, au apărut două situații neprevăzute în regulamentul inițial, care vor fi reglementate prin prezentul regulament, astfel: În situația în care,
a) Campioana județeană promovează, iar din Liga 4 retrogradeaza doar 1 (o) echipă: - Vor rămâne în Liga 5 toate cele trei echipe participante la barajul de menținere
b) Campioana județeană nu promovează, iar din Liga 4 retrogradeaza 2 (două) echipe: - Va retrograda în Liga 6 echipa clasată pe locul 3 în grupa de baraj; - Vor rămâne în Liga 5 echipele clasate pe locurile 1 și 2 în grupa de baraj

Celelalte posibilități, sunt prevăzute deja în Regulamentul de desfășurare al Campionatului Județean Liga 5, aprobat de Comitetul Executiv in august 2021.

10. Prezentul regulament completează “Regulamentul de organizare și desfășurare – Liga 5, ediția 2021/2022”, devenind parte integrantă din acesta și se completează în mod corespunzător cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 şi a altor norme specifice activităţii competiţionale, după caz. În cazul în care există orice omisiuni în acest regulament, organismele jurisdicționale competente cu soluționarea litigiilor vor lua hotărârea în concordanță cu prevederile regulamentelor AJF Dâmbovița / FRF.

Sursa: AJF Dambovita 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii