1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

polaris20201Auto / Ne-am propus să facem o trecere în revistă a celor 4 etape desfășurate de miercuri și până ieri, în Africa ECO Race 2020, competiție în care este angrenată și Transcarpatic Rally Team - Claudiu Barbu (pilot), Marius Lupu (copilot) și Silviu Glodeanu/Adrian Moldoveanu (mecanici) .



Miercuri, a fost ziua a 3-a din Africa ECO Race 2020, pe traseul Mhamid - Assa (Maroc) 516,31 kilometri - o etapă cu 497 km, axată pe anduranță și navigare. Băieții de la Transcarpatic Rally Team - Claudiu Balbu (pilot), Marius Lupu (copilot) și Silviu Glodeanu/Adrian Moldoveanu (mecanici) confirmă! Într-o etapă în care 20 de echipaje de la clasa Auto au fost penalizate între... 4 și 20 de ore, Claudiu Barbu a sosit cu Polaris după 9h04:48 (locul 12 la general, din cele 54 de echipaje care au luat startul), urcând pe locul 7 la categoria SSV.

Nici Claudiu Barbu n-a scăpat de... valurile de nisip, dar a avut... inspirație și de ce nu șansă: ”Un val de nisip luat direct prin priza radiatorului și totul avea să înceapă prost în cea de a treia etapă. Ne-am oprit de mai multe ori doar după primii 40 de kilometri. Răcirea nu mai răspundea. Deja ne treceau gânduri negre cu privire la un posibil abandon. O idee de moment și o nouă speranță avea să apară. Fragilă, dar era acolo, cu noi, în mijlocul deșertului. Într-un final am decis să continuăm, cu un electroventilator descentrat, a cărui putere nu putea fi stăpânită de doi oameni... Proba a fost deosebit de grea și lungă; mulți piloți au rămas blocați în dune. Opriți pentru a săpa în nisip. Noi, pentru a ne răci. Într-un final, reușim să ajungem la finish, și să recuperăm două poziții în clasamentul general”...

Joi, a fost etapa a 4-a - Assa/Smara 404,53 kilometri (SS: Assa/Sidi Laroussi: 385,39 km): ”Penultimă zi marocană din Africa ECO Race - o etapă specială frumoasă, foarte plăcută și cu totul nouă pentru concurenți. Piste de pietriș, destul de rapide în medie, cu doar câteva părți stâncoase, unde piloții vor trebui să-și demonstreze aptitudinile. Finalul va fi destul de complicat în navigare, dar și din punct de vedere tehnic, cu o traversare wadi foarte dificilă, deoarece va fi necesar slalomul printre găuri și copaci” (africarace.com).

Vineri, la finalul etapei a 4-a, Claudiu Barbu și Marius Lupu au sosit pe locul 8 la SSV, după 6h01:05, urcând pe locul 6 în clasamentul general, cu 20h49:55!

Ieri s-a derulat etapa a 5-a: Smara/Dakhla 686,10 kilometri (SS: Smara / Wad Assag: 473,17 km), după care piloții vor avea o meritată zi de odihnă la Dakhla: ”Coborârea spre sudul marocan se va face în viteză mare, pe trasee din inima unor peisaje destul de monotone. Vigilență în ceea ce privește navigarea, pentru a încheia primă săptămână de curse cu brio, înainte de binemeritata zi de odihnă, pe țărmurile Oceanului Atlantic din Dakhla, pentru întreaga caravană din Africa ECO Race!” (africarace.com). La finele etapei, ultima de pe teritoriul Marocului, Claudiu Barbu și Marius Lupu au sosit pe locul 7, după 5h59:40.

După primele 5 etape, clasamentul general la Auto - SSV (n.r. - categorie la care participă echipajul de la Transcarpatic Rally Team - 19 echipaje) arată astfel: 1.Bernoit Fretin/Cedric Dupre (Fra, Can-Am) 22h52:37, 2.Loic Frebourg/Franck Boulay (Fra, Can/Am) 24h13:03, 3.Patrice Etienne/Jean Pierre Saint Martin (Fra, Can-Am) 25h03:15, 4.Geoffroy Noel de Burlin (Hol, Polaris) 25h11:51, 5.Kamil Rahal/Thierry Sanchez (Sen, Can-Am) 25h59:21, 6.Claudiu BARBU/Marius LUPU (ROM, Polaris) 26h49:35...

Astăzi este zi de pauză, iar luni este programată etapa a 6-a, pe teritoriul Mauritaniei: Dahkla/Aidzidine 450,83km (SS: Aidzidine / Tidjikja: 429,01 km).

Foto: Polaris în... valurile de nisip!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii