Emil Săndoi, tehnicianul Chindiei a oferit un interviu site-ului Ligii Profesioniste de Fotbal, din România, în care a vorbit despre transferuri, meciul cu Dinamo și strategia clubului unde activează. Mai jos, textul integral! Sunt lucruri interesante și importante, spuse de Emil Săndoi!
Ați evoluat la cel mai înalt nivel, ați antrenat atât echipe de top din România cât și echipa națională U-21, dar nu ați fost niciodată într-o asemenea situație. Cum trec zilele de izolare pentru un om recunoscut drept extrem de activ?
”Trec greu, foarte, foarte greu, chiar nu mă așteptam să fie așa. Vedeți dumneavoastră, în perioada pandemiei eram acasă, la Craiova, cele două luni au trecut mai repede, ieșeam în curte, făceam mișcare… Aici stau într-un apartament și mă plimb între dormitor și bucătărie (Râde). Serios, mă uit la toate meciurile de la televizor, fac analize, citesc, vorbesc mult la telefon cu staff-ul, cu conducerea clubului, cu jucătorii.”
Cum a decurs pregătirea meciului cu Dinamo în condițiile în care nu ați putut participa direct la acest proces?
”A fost o presiune mare, nu vreau să mai trec prin așa ceva. Jucătorii noștri nu s-a antrenat două zile după apariția cazurilor de COVID-19. În plus, la echipă au venit jucători noi și a trebuit să dialogăm suplimentar cu ei. Cu cei vechi a fost mai simplu pentru că știau organizarea de joc, principiile pe care noi le-am stabilit. La ultimele jocuri, s-a observat o creștere și aceasta este dovada că ei au înțeles ce le cerem. Cu cei noi am vorbit mult pentru a înțelege care sunt pretențiile noastre de la ei și unde vrem să ajungem împreună. Observați, vă rog, că în toate interviurile pe care le-am dat am spus NOI și nu EU pentru că acesta este un principiu după care îmi conduc activitatea fotbalistică. Noi, staff-ul tehnic și administrativ, formăm o echipă, nimeni nu lucrează singur. Îi avem în echipă pe Vali Năstase, pe Hotoboc, colaboratori vechi, pe preparatorul fizic Sandu Cristian …. Revenind la pregătirea meciului, am discutat mult la video conferințe, eu de acasă, iar Vali Năstase din mijlocul lor, le explicam împreună pe tablă ce așteptăm de la ei. Vreau să-i mulțumesc public lui Gică Hagi pentru munca extraordinară de la Academia pe care a creat-o. Am împrumutat de la Viitorul trei jucători, Căpușă, Dulca și Iacob, trei tineri extrem de disciplinați și intuitivi. Se vede profesionalismul celor care i-au educat, format fotbalistic! Și le mulțumesc încă o dată pentru ce fac acolo!”
Cum se trăiește în fața televizorului un meci important al echipei pe care o pregătești și ce ați simțit în momentul în care arbitrul a fluierat finalul jocului cu Dinamo?
”Mult mai greu ca pe bancă! Când eram fotbalist intram pe teren, făceam încălzirea și emoțiile dispăreau până să fluiere arbitrul prima oară. Așa simt și ca antrenor. Am fost în legătură permanentă cu staff-ul nostru la meciul cu Dinamo, dar tensiunea a fost mult mai mare decât atunci când sunt pe bancă. Îmi doream un rezultat pozitiv pentru că echipa este într-un real progres și a fost frustrată de marile greșeli de arbitraj din finalul sezonului trecut. Am trecut peste ce s-a întîmplat cu Hermannstadt, cu Iași și am reușit victorii importante spre final. Îm doream enorm ca acest progres să continue deci, da, a fost o tensiune enormă!”
Ați preluat Chindia într-o perioadă grea. Nu v-ați temut că vă stricați cartea de vizită?
”M-am gândit doar că lanțul nesfârșit de ghinioane – accidentări, suspendări, greșelile de arbitraj despre care am pomenit – trebuie să se rupă! Am crezut în șansele noastre chiar dacă au fost mici. A trebuit să gestionăm cu mare atenție fiecare detaliu și munca împreună ne-a fost răsplătită.”
Chindia și-a recâștigat dreptul de a juca în prima ligă după două meciuri de baraj cu CS Mioveni, dar momentele de bucurie au fost la fel de scurte ca și vacanța. Cum ați pregătit noul sezon și ce planuri de viitor aveți?
”Noi am fost cea mai dezavantajată echipă pentru că ne-am continuat activitatea încă o săptămână. Am avut doar două-trei zile de pauză, a trebuit să le acordăm această mini-vacanță, nu aveam cum să-i ținem în activitate continuă! Din păcate, ne-am trezit cu două cazuri de COVID-19 și lucrurile s-au complicat, mai ales că suntem printre puținele cluburi care nu ne confruntasem cu această situație în sezonul trecut. În plus, am pierdut jucători importanți, Ivancic, Diallo, Bic fiind doar câteva exemple. Important este că am luat cei trei tineri talentați de la Viitorul. În plus, Pițian, Cornel Dinu și Florea, ultimul revenit după o accidentare, au crescut foarte mult, i-am reintrodus în circuit. Ne gândim să mai aducem trei-patru jucători cu experiență pe compartimente. Această pauză competițională ne va ajuta să mai facem câteva reglaje.”
Chiar dacă stadionul clubului este în reconstrucție, echipa a avut tot timpul suporteri pătimași aproape. Cum resimte în aceste vremuri lipsa lor sau cât de greu este fotbalul fără spectatori?
”O echipă care nu este de top, dacă-și pierde și spectatorii, își irosește un procent important în exprimare. Chindia nu se compară cu Universitatea, CFR, Dinamo, FCSB sau Botoșani la numărul constant de spectatori, dar are publicul ei fidel, mult mai numeros decât alte competitoare. E greu fără suporteri, sper să se regleze problema accesului acestora la jocuri. Mai mult, am văzut o declarație a domnului primar al orașului, care ne asigură că stadionul Chindiei va fi gata până la finalul sezonului. Acest lucru ne va ajuta foarte mult în activitatea viitoare.”
Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.