1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

chindiaastraaprilie282Dambovitapenet, Liga 1 / Cu trei etape inainte de finalul play-out-ului, Chindia nu doar că răsuflă ușurată, având asigurat încă un sezon în Liga I, dar e și prima calificată în barajul numărul unu, pentru preliminariile Conference League. Cum s-a ajuns aici: Chindia, cu 34 de puncte înaintea ultimelor trei meciuri, se va clasa în mod sigur pe unul dintre primele patru locuri în clasament la finalul întrecerii. Echipa de pe locul 5 din acest moment, Dinamo, are 24 de puncte, deci ar fi imposibil ca și în cazul unui triplu succes, coroborat cu înfrângeri pe linie ale Chindiei, să o depășească pe echipa lui Emil Săndoi.



Regulamentul FRF pentru acest baraj spune că în primele patru locuri trebuie să fie cel puțin două echipe cu licență UEFA. La ora actuală, FC Argeș este pe locul secund, cu 31 de puncte și cele mai mari șanse de a ajunge adversarul Chindiei. UTA, cu 28 de puncte, și Gaz Metan, cu 25p, aflate pe locurile 3, respectiv 4, nu dețin licență europeană, deci nu pot ajunge la baraj.

Conform anunțului inițial, barajul echipelor din play-out va avea loc pe 25, 26 sau 27 mai. Învingătoarea va mai susține însă un baraj, pentru a juca în Europa, cu echipa din play-off aflată pe ultimul loc eligibil pentru cupe, cel mai probabil 4.

Foto: AFC Chindia Târgoviște

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii