Progresul Mătăsaru l-a contestat pentru drept de joc pe Valentin Nedelcu (Sportul Voinești). Comisia de Competiții și Disciplină, pentru soluționarea cazului, a cerut o decizie privind ”statutul” jucătorului în cauză, de la Comisia pentru Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal. Ce s-a întâmplat!
Ieri, delegatul echipei Progresul Mătăsaru a fost convocat la ședința Comisiei pentru Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal, în vederea soluționării cazului, privind statutul jucătorului Valentin Nedelcu (Sportul Voinești), jucător contestat la meciul din etapa a 31-a/30 martie (5-3 în teren). ”Domnii din CSTJF au încercat să mă convingă... rapid, că totul este OK, conform unui articol din regulament, invocând art.19.2.a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal, pe care vă rog să-l urmăriți, ne-a transmis Mihăiță Ene (Progresul Mătăsaru):
Art.19.2.a: în perioada transferului temporar executarea clauzelor contractului încheiat cu clubul cedent se suspendă, clubul cesionar fiind obligat să încheie cu jucătorul un contract numai pentru perioada transferului temporar, în caz contrar efectele contractului încetând de drept la expirarea perioadei transferului temporar.
Are sau nu dreptate Progresul Mătăsaru, rămâne ca decizia s-o ia CCD, dar să fim puțin atenți la ce se face referire art.19: Transferul jucătorilor profesioniști! ”Jucătorul pe care l-am contestat este jucător profesionist, venind de la FC Pucioasa! Corect, dar Sportul Voinești este echipă amatoare! Am întrebat dacă jucătorul V.Nedelcu are contract încheiat cu Sportul Voinești - clubul cesionar sau dacă există vreo copie după încetarea contractului cu clubul cedent! Toată lumea a... ridicat din umeri: Nu știm! A fost cumva reamatorizat în condiții regulamentare? Știți ce mi-au răspuns? Că nu mai trebuie reamatorizat!”, a adăugat interlocutorul nostru...
Am căutat în același regulament, condițiile reamatorizării unui jucător:
Art.2.Redobândirea statutului de amator
1. Un jucător legitimat ca profesionist nu poate fi relegitimat ca amator decât după trecerea acel puţin 30 de zile de la ultimul său joc ca profesionist.
2. Se poate reamatoriza, cu respectarea dispoziţiilor alin. 1 de mai sus, jucătorul profesionist căruia i-a încetat contractul cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv.
3. Cererea se soluţionează de CNSL din cadrul FRF/LPF sau de CSJ din cadrul AJF.
Credem că este mai mult decât limpede că CEREREA de reamatorizare trebuie soluționată de CSJ din cadrul AJF Dâmbovița! ”Dar nu există nicio cerere la CSJ pentru reamatorizarea lui V.Nedelcu și niciun proces verbal de soluționare, după cum mi s-a confirmat de președintele comisiei și de... președintele AJF Dâmblovița - Emil Tudor, care a intervenit fără niciun drept în ședință”, a încheiat Mihăiță Ene.
Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.