0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

meci400doikestiSituații încredibile / Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns! Din păcate, în fotbalul judeţean, legitimările se fac doar pentru a avea ce prezenta jucătorul la întocmirea raportului de joc! Estimăm că aproape jumătate dintre carnetele de legitimare din fotbalul dâmboviţean, sunt neregulamentare! Vezi, de ce!

 

Vom încerca să detaliem, punct cu punct, modul regulamentar de legitimare - conform Statului şi transferul jucătorului de fotbal!

1.Orice legitimare se face în urma unei cereri semnate de jucător, precum şi de reprezentantul legal al clubului, cu ştampila acestuia (art.4.9.a).
Verificaţi şi veţi vedea că pe majoritatea cererilor există o singură semnătură sau una care la prima expertiză grafologică pică!

2.Pentru orice jucător cu domiciliul în alt judeţ, este obligatorie dovada scrisă a AJF-ului din judeţul de reşedinţă, că respectivul jucător nu este legitimat la alt club (art.4.9.g)!

3.Nu mai vorbim de fişele jucătorilor (art.4.11) - inexistente, incomplete (n.r. - chiar fără etapele de suspendare înscrise!). Este interzisă întocmirea unor fişe duplicat - pe baza înscrierilor din carnet (art.4.12)... Fără fişa personală, jucătorul nu există „oficial”!

4.Cam câte carnete credeţi că nu au înscris „istoricul” jucătorului? Ca să nu mai vorbim de... carnetele duplicat!

5.Carnetele jucătorilor care termină perioada junioratului, se preschimbă OBLIGATORIU cu carnete noi şi fotografii recente (art.4.15)! Cu siguranţă că multe dintre carnete nu sunt preschimbate!

6.Ştersăturile, adăugirile, modificările din carnetele sau fişele jucătorilor atrag de la sine anularea acestora (art.4.17)

7.Carnetele deteriorate, rupte, cu foi lipsă, foi în plus (să nu râdeţi, pentru că există şi aşa ceva), cu fotografii sau ştampile „mişcate”, ori trase la xerox se anulează, obligatoriu.

8.Cererile de reamatorizare pentru fotbaliştii în cauză lipsesc în marea majoritate a cazurilor, ca să nu mai vorbim de faptul că nu există nicio dovadă scrisă a reamatorizării în Procese Verbale de şedinţă!

Sunt doar câteva dintre „bubele” care îmbolnăvesc fotbalul dâmboviţean, pentru că cei puşi să-l conducă fac totul doar de mântuială şi să încaseze taxe, fără a respecta litera regulamentului.

P.S. I se mai poate pune viza anuală unui jucător care a împlinit 21 de ani şi are carnetul de legitimare de când avea 12 ani, dacă nu cumva cel de la 8-9 ani? Atenţie la carnetele juniorilor U19 - prezenţe obligatorii în teren, dar care au împlinit deja vârsta admisă, să zicem în luna martie şi joacă pe acelaşi carnet, cu fotografie de când avea... 13 ani)!

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

 

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii