1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci001caragialejuniori1Dambovitapenet, Liga 1 / După ședința Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița apăruse un mare semn de întrebare, legat de renunțarea la Campionatul Județean al juniorilor U19. Ne-am interesat despre ce este vorba și vom încerca să lămurim semnul de întrebare. Din surse oficiale, am aflat că în toamnă, înainte de reluarea sezonului competițional al Ligii a 4-a, ținând cont de condițiile impuse de pandemie, s-a decis ca Liga a 4-a să se desfășoare fără întrecerea juniorilor, urmând ca din primăvară să se reia și competiția juvenilă – dacă situația o va permite.



Ei bine, conducătorii cluburilor și asociațiilor sportive care au echipe în Liga a 4-a, au înaintat un memoriu către AJF, prin care solicită modificarea ”Regulamentului Ligii a 4-a”, în sensul renunțării definitive la competiția juniorilor. Supus votului membrilor Comitetului Executiv, propunerea a fost respinsă în unanimite (n.r.- o bilă albă pentru conducerea AJF care a susținut continuarea competiției pentru juniori). Pentru a veni în sprijinul echipelor, deși există și aici păreri pro și contra, se pare că se va renunța la obligativitatea echipelor de a avea în teren – pe toată durata meciului - juniori (n.r. – plus ”schimbare junior – cu junior”). Și pentru că am înțeles că până la 18 ani n-ar fi obigatorii testele pentru sportivi, de ce nu s-ar juca în sistem U18, cu drept de folosire a cel mult 2-3 jucători U19 – pentru care credem că s-ar putea plăti testele. Sigur, vor fi și discuții privind desfășurarea într-un singur tur a campionatului în primăvară. Dar și aici s-ar putea interveni în sensul – reducerii chelielilor – astfel că întrecerea să se desfășoare zonal sau turnee zonale. Oricum, credem că organizatorul – AJF Dâmbovița - care a procedat corect, susținând fotbalul juvenil, va găsi soluțiile optime pentru o bună desfășurare a competiției, în condiții care să nu avantajeze pe unii. Cu mențiunea că vom reveni asupra subiectului, credem că până la urmă, ambele părți, vor găsi o cale de mijloc privind continuarea competițiilor juvenile pentru viitorul fotbalului dâmbovițean.

►Vrei să susții comunitatea www.dambovitapenet.ro? Atunci dă LIKE paginii noastre de facebook: - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/?ref=share_group_link, pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2021, am împlinit 9 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii