Chindia Târgovişte staționează, până la anul, pe locul 5, care îi oferă mari şanse de promovare în Liga I. Dincolo de evoluţiile din cele 21 de meciuri, ne-am propus o scurtă trecere în revistă - mai mult statistică, plus câteva precizări legate de reluarea pregătirilor.
Aşadar, locul 5 la finele sezonului de toamnă-iarnă al Chindiei, unul mulţumitor, deşi „se putea mult mai bine”, după cum ne-a declarat Marcel Ghergu - preşedintele clubului. „Am pierdut şi puncte pe care le-am avut în mână, dar la fel de bine, am şi câştigat altele, în câteva rânduri, când probabil puţini se mai aşteptau. Ar fi nedrept dacă aş spune că per total nu suntem mulţumiţi după primele 21 de etape. Se anunţă un retur greu, plus că starea terenurilor își va spune cuvântul! Pentru că, dacă vrei rezultate, trebuie să şi construieşti, mai ales în meciurile de acasă, când toate echipele vin să se apere!”, a mai continuat Marcel Ghergu. De partea cealaltă, Viorel Moldovan - antrenorul Chindiei, spunea, după ultimul meci al sezonului cam acelaşi lucru: „Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat până acum. Puteam să avem mai multe puncte în momentul de faţă. Am avut o serie de 14 meciuri fără înfrângere şi cu puţină atenţie puteam să obţinem mai mult. După calculul meu, ne mai trebuie vreo 13 victorii, poate mai puţine, poate mai multe. Cu 82-83 de puncte îţi asiguri locul de promovare. Vom vedea ce va fi după vacanţă. Trebuie să ne regrupăm şi să ne întărim („liga2.prosport.ro”)... Teoretic, Chindia ar trebui să-şi dubleze numărul de puncte, în doar... 17 etape în cele 9 meciuri de acasă şi 8 din deplasare! Comparând sezonul competiţional actual, cu cel din 2017-2018, s-ar putea ca Moldovan să intuiască bine: în vară, Dunărea Călăraşi Hermannstadt Sibiu au promovat cu 93 de puncte, respectiv 91, în vreme ce Chindia a totalizat 75 de puncte - cu 7 mai multe decât FC Argeş - ocupanta locului 4.
În altă ordine de idei, Chindia îşi va relua antrenamentele pentru sezonul de... iarnă-primăvară, pe 10 ianuarie, urmând ca perioada de pregătire centralizată să o facă la Mogoşoaia, între 21 ianuarie -1 februarie. Dincolo de calendarul meciurilor de pregătire intern, Chindia va efectua şi un turneu de jocuri amicale peste hotare, între 3-10 februarie. Pe 23 februarie este programat primul meci oficial al sezonului, acasă, cu Aerostar Bacău.
Chindia va trebui să convingă sponsorii, edilii locali şi nu în ultimul rând suporterii, că obiectivul principal este promovarea, în ciuda faptului că echipa nu va beneficia de un stadion nou! Faptul că ar putea primi un termen provizoiu până la remedierea tuturor obligaţiilor privind omologarea terenul de joc, nu... încălzeşte pe nimeni, chit că vine... primăvara! Una este să investeşti într-o echipă care va juca în oraşul tău, în faţa propriilor suporteri - care cu singuranţă vor umple tribunele, şi alta este să sponsorizezi o echipă care ar putea juca la... Mioveni, Piteşti sau Ploieşti, în faţa a 200-300 de spectatori! Că se poate, că nu se poate, toată „lumea” trebuie să pice de acord: promovăm şi jucăm acasă - pe „Eugen Popescu”, pentru târgovişteni!...
Dar haideţi să intrăm şi la capitolul „statistică”, pentru că vom avea destulă vreme să vorbim şi să comentăm.
5.Chindia Târgovişte 21 13 5 3 41-23 44p
Acasă - locul 6: 10 7 2 1 26-14 23p
Deplasare - locul 3: 11 6 3 2 15-9 21p
O medie de 1,95 goluri marcate pe meci (2,60 acasă - 1,36 în deplasare)
La capitolul apărare: 1,1 goluri primite pe meci (1,40 acasă - 0,82 în deplasare).
Chindia a avut 6 meciuri fără gol primit - toate 6 în deplasare!
La polul opus, am notat 4 meciuri fără gol marcat - unul acasă şi 3 în deplasare!
Prima concluzie: Chindia joacă mai bine în deplasare!
În ceea ce priveşte statistica pe reprize, veţi constata că şi aici vom avea parte de o mică surpriză:
Repriza I: 21 8 9 4 18-11
Repriza a II-a: 21 10 6 5 23-12
Cele 5 reprize (min.46-90) au fost pierdute cu... 0-1 de patru ori (cu U Cluj, cu CS Mioveni, la Petrolul Ploieşti şi la Daco-Getica Bucureşti) şi doar o singură dată cu 0-2, la Cluj (n.r. - când Chindia a primit gol în minutul 90+3!). A doua concluzie: la capitolul pregătire fizică, Chindia stă bine, dacă nu foarte bine!
Lot utilizat (22 de jucători - în ordinea alfabetică): Aioani, Popescu (portari) - Acasandrei, C.Dinu, Dudea, Dumitraşcu, Gîsă, Martac, Vătavu (fundaşi) - A.Lungu, A.Manea, L.Mihai, A.Mihaiu, Nisipeanu, Novac, Rogoveanu, Şerban, C.Stoica, B.Vasile (mijlocaşi) - Cherchez, Florea, C.Neguţ (atacanţi). Din lot au mai făcut parte: Meilă (p), A.Ioniţă (f), Atanase, R.Manea, R.Simion (m).
Un singur jucător din cei 22 este „integralist” - fundaşul Martac: 21 de meciuri - 1890 de minute efectiv jucate!
Portarul cu cele mai multe apariţii: Aioanei - 18 meciuri, 1587 minute
Fundaşul cu cele mai multe apariţii: Martac - 21 meciuri, 1890 de minute
Mijlocaşul cu cele mai multe apariţii: Novac - 21 de meciuri - 1794 minute
Atacantul cu cele mai multe apariţii: Florea - 20 meciuri - 1452 minute
Golgheterii echipei: C.Neguţ 11 goluri, C.Cherchez 10 goluri, L.Mihai 7 goluri.
Deocamdată, Chindia s-a despărţit de doi jucători: Bogdan Vasile şi Alin Manea, iar pe „lista noutăţilor” figurează, deja, 3-4 „nume”!
Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!