1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

mirceapetrescujunioriMircea Petrescu este unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul județean! Astăzi, vă prezentăm un interviu cucel care îi pregătește pe copiii din Moreni, în care vorbim despre când și în ce fel fotbalul, aflat în ”vacanță forțată”, ar putea să revină la viață! 




Cum este viața unui antrenor de fotbal în această perioadă mai delicată?
”Ținând cont de faptul că eu sunt antrenor al grupelor de juniori C, D, E, F și G, în această perioadă petreceam nouă-zece ore pe teren, zilnic, la antrenamente iar vinerea după amiaza, sâmbăta, duminica și lunea după amiaza aveam jocuri oficiale vă închipuiți că stau într-o nefirească așteptare. Este un episod din viața noastră care ne va schimba percepția despre viață. Țin legătura cu elevii mei și unora le-am făcut un program personalizat.”

Din informațiile pe care le aveți, când credeți că fotbalul ar putea reveni la viață?
”Eu cred că până nu se va relaxa programul în Europa nici in România nu se va întâmpla nimic legat de sport. Este o mare responsabilitate pentru cei care vor permite începerea campionatelor sportive.”

Ce mesaj aveti pentru copiii ce îi pregătiți? Si pentru ei e o perioadă grea.
”Țin legătura cu micuții fotbaliști pe internet, unde avem grupuri în care vorbim tot timpul și, în funcție de posibilități, unii continuă antrenamentul individualizat. Toți copii abia așteaptă să înceapă fotbalul.”

Vă este dor de fotbal?
”Fotbalul face parte din viața mea și pentru mine este ca o religie. Eu cred că am reușit în viață datorită fotbalului. Cei 15 ani ca jucător de fotbal și 25 de ani ca antrenor de juniori mi-au adus multe satisfacții și dacă nu credeam că poți reuși în acest fenomem acum probabil că eram în alt domeniu de activitate. Fotbalul este viața mea.”

Care credeti că este lecția pe care trebuie să o învățăm cu toții, în aceste momente?
”Cred că a sosit momentul ca toată omenirea să se reseteze și să înceapă totul de la zero, deoarece această goană după bani și averi este o utopie. În fața bolilor și a morții toți sunt egali, bogați sau săraci. Cred că oamenii trebuie să fie mai buni și mai îngăduitori, unii cu ceilalți, deoarece toți au loc pe această planetă. Virusul nu ține cont de țară, de rasă, de continent sau de religie și trebuie să respectăm regulile, ca să împiedicăm răspândirea lui. Vă doresc multă sănătate dumneavostră și cititorilor.”

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii