5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

fotbalvechitgvdec23Dambovitapenet, Special / Dacă am vorbit despre echipele ”dispărute” din fotbalul județean, astăzi, vă propunem o trecere în revistă a laureatelor - campioanele județene, de-a lungul anilor! Prima campioană a județului Dâmbovița a fost Petrolul Târgoviște - ediția 1968/1969 - ediție inaugurală (n.red. - este de știut că până atunci echipele dâmbovițene jucau în campionatul regional Ploiești).



De altfel, Petrolul Târgoviște și Gloria Cornești au cucerit cele mai multe titluri - câte 6 fiecare.

De menționat că Petrolul a mai câștigat încă două titluri și după fuziunea cu Steaua Târgoviște. Și Gloria Cornești ar avea tot 8, dacă punem la socoteală și cele două titluri cucerite de Gloria IRIS! 6 titluri are Chimia/Utchim Găești. Cimentul/Electrica/Atletic au adus împreună 5 campionate la Fieni, iar Progresul/Conired PAS/Viitorul au reuşit patru titluri judeţene pentru Pucioasa. Câte două trofee au câştigat Gloria Mija, Electrica Titu, FC Aninoasa, Minerul/Alpan Teiş Şotânga, și Roberto Ziduri.  Câte 1 titlu au cucerit Progresul Gorgota, Flacăra Moreni și  Dentaș Tărtășești.

Ediția 2020/2021 a fost anulată din cauza pandemiei de Covid 19... Ultima campioană județeană este, după cum știți deja, Recolta Gura Șuții - care a ratat promovarea după barajul cu FCU 2 Craiova (2-0 și 1-5).


Fotbal pe terenul Şcolii de Cavalerie. FOTO: Fotbal sub Turnul Chindiei / Gabriel Degeratu

______
INFO
Te poți înscrie în grupul nostru de facebook, pentru a fi la curent cu toate știrile care apar, în fiecare zi! Click pe linkul alăturat: https://www.facebook.com/groups/566562406689042/

€ / Avem nevoie și de sprijinul tău! Pe 1 decembrie 2023, vom împlini 11 ani de la înființare! www.dambovitapenet.ro este un proiect independent, susținut doar din resurse proprii! Orice sprijin este binevenit! Poți face donații prin linkul de mai jos! Mulțumim, tuturor!

Paypal
http://dambovitapenet.ro/paypal

Revolut
revolut.me/andreihavc sau prin 0727.018689

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii