icreanga4Astăzi, de 1 martie, zi în care s-a născut Ion Creangă, unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori români, 40 de elevi de la Școala ”Radu cel Mare” au participat, alături de profesorii lor, la o activitate inedită! ”Lumea lui Știe Tot” și DâmbovițaPeNet le-au fost alături! Vă prezentăm un foto-reportaj de la un moment care a stârnit o mulțime de zâmbete din partea celor mici!

 

1 martie 1837 este data la care s-a născut unul dintre cei mai apreciați scriitori ai tuturor timpurilor. Vorbim de Ion Creangă, cel care ne-a lăsat ”Amintiri din copilărie”, opera sa autobiografică, plină de farmec pentru orice copil. Indiferent de timpuri sau ...vremuri!

icreanga7

Ziua de naștere a lui Ion Creangă nu a trecut neobservată la Școala ”Radu cel Mare”, acolo unde 40 de elevi de la clasele a V-a, a VI-a și a VII-a au pregătit un eveniment cu adevărat deosebit! Alături de ei au fost profesorii Marinela Pantazi, Mădălin Petcu, sprijiniți de Monica Gorgoteanu, directoarea școlii și Cătălina Dumitru, bibliotecară.  ”Lumea lui Știe Tot” și www.dambovitapenet.ro au fost partenerii acestui eveniment. 

icreanga1

Timp de aproximativ două ore, cei 40 de elevi au susținut proiecte despre viața și opera lui Ion Creangă, au participat la un concurs de cultură generală și au... imitat personaje. Școlarii de la ”Radu cel Mare” au fost atât concurenți cât și jurați! Ei au decis cine s-a descurcat cel mai bine, cine a fost cel mai amuzant sau cine a demonstrat că deține cele mai multe informații despre Ion Creangă!

icreanga2

La una dintre probe, i-am rugat pe elevi să ne spună de ce ar fi potrivit ca orice copil să învețe despre Ion Creangă, în școală! Vă oferim cele mai interesante răspunsuri:
- ”Ion Creangă ne ajută să ne dezvoltăm imaginația”;
- ”pentru a avea o cultură generală”;
- ”pentru a ne încuraja să fim creativi și curioși”;
- ”pentru a ne dezvolta vocabularul”.

Felicitări, copii!

icreanga5icreanga6

Alte stiri

Horoscop