scriitori7Eveniment inedit, astăzi, la Școala ”Radu cel Mare”, din Târgoviște, acolo unde 15 elevi, alături de profesorii lor de limba română, Marinela Pantazi și Mădălin Petru, au (re)adus în centrul atenției 11 dintre cei mai importanți scriitori dâmbovițeni, din toate timpurile! Site-ul nostru și ”Lumea lui Știe Tot” au fost partenerii media ai acestei activități, la care elevii de la ”Radu cel Mare” s-au descurcat pe... cinste! A fost prezent și un invitat de marcă! Vorbim de scriitorul și jurnalistul George Coandă, martorul unui moment emoționant!

 

”Scriitori dâmbovițeni de 10” este numele unui eveniment organizat de 15 dintre elevii de la Școala ”Radu cel Mare” Târgoviște, cu scopul de a recunoaște valorile locale, dar și de a-i îndemna pe toți elevii către citit! Profesorii de limba română Marinela Pantazi și Mădălin Petru, sprijinți de  Monica Gorgoteanu (directorea unității de învățământ), plus Cătălina Dumitru (bibliotecară), au reușit să le insufle elevilor dorința de a descoperi lucruri fascinante legate de trecutul și prezentul nostru! La eveniment a participat și scriitorul George Coandă, una dintre figurile reprezentative ale culturii dâmbovițene actuale. Pentru domnia sa cel mai emoționant moment s-a produs atunci când una dintre eleve a prezentat informații despre viața și activitatea lui... George Coandă!

scriitori2

Felicitări, tuturor, pentru inițiativă! ”Bilă albă” pentru profesorii de la ”Radu cel Mare” și respectul nostru față de acești elevi minunați, care și-au învins emoțiile și au reușit să poarte o discuție liberă cu invitatul lor special, George Coandă.

scriitori4

Iată care au fost ”Scriitorii dâmbovițeni de 10”, prezentați de elevi (în ordinea susținerii proiectelor): Ion Luca Caragiale, Ghe. Tomozei, Ienăchiță Văcărescu, Vasile Cârlova, Petre Ghe. Bârlea, Ion Heliade Rădulescu, George Coandă, Alexandru Ioan-Brătescu Voinești, Mircea Horia Simionescu, Grigore Alexandrescu, Radu Petrescu.

scriitori6

Elevii care au participat cu brio la activitatea de astăzi sunt: Rianna Cristea, Teodora Sandu, Daria Brașoveanu, Iuliana Pica, Miruna Constantin, Adrian Ionescu, Diana Ștefănescu, Darya Popa, Lorena Iancu, Sabrina Bălăceanu, Teodora Nedelcu, Andreea Sârbuleț, Raluca Ene, Gabriel Mănăilă, Adreea Păun.

În cursul serii, vom reveni cu un colaj de fotografii, de la evenimentul Școlii ”Radu cel Mare”.

scriitori1

Alte stiri

Horoscop