5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (3 voturi)

fciannis3Formația este înființată de un dâmbovițean, care a făcut junioratul la FCM Târgoviște. A plecat în Anglia, în urmă cu cinci ani, iar acum se luptă pentru supremație, în fotbalul de duminică (amatori). Vezi povestea unei echipe la care joacă foști fotbaliști de la Steaua și Jiul Petroșani!

 

Mihai Sandu este din Dambovita, mai exact din Gaesti. Nemultumit de viata din Romania a decis sa plece in Anglia. S-a stabilit in zona Leicester, acolo unde a si infiintat o echipa de fotbal, in anul 2016. Formatia la care activeaza doar jucatori romani se numeste FC IANNIS. „Am pierdut baiatul in 2016 si de atunci am facut aceasta echipa de fotbal. A fost un fel de a-i oferi baiatului meu o sansa de a trai pentru totdeauna, aici, in Anglia ”, ne-a marturisit, cu emotie, Mihai.

”JUCAM IN LEICESTER AND CHARNWOOD SUNDAY LEAGUE – PREMIER DIVISION”

FC Iannis joaca intr-o divizie locala, Leicester and Charnwood Sunday League – Premier Division, acolo unde sunt alte cinci formatii, toate de amatori. In momentul de fata, echipa romanilor ocupa ultimul loc. Dar nu acesta este, deocamdata, obiectivul echipei. FC Iannis este prezenta in doua cupe, in faza sferturilor!

„Noi pe Cupe ne axăm mai mult. Ca nu avem un sponsor sau un buget sa promovam. E Cupa Ligii si Country Cup, o derivare de la FA Cup. Ceva…regional. Sunt mai multe serii. Azi aveam meci in Cupa Ligii, dar s-a amanat, din cauza vremii. In Cupa Ligii joaca toate echipele din Premier Division si cele mai bune din ligile inferioare.” – Mihai Sandu

fciannis1

”AVEM JUCATORI DIN TOATA ROMANIA”

La FC Iannis sunt jucatori din toata tara. Ba mai mult, unul a jucat la Steaua II – Lucian Trandafir, in timp ce altul a bifat meciuri la Jiul Petrosani – Mircea Gheorghe. Echipa este pregatita de antrenorul Daniel Alexandrescu. „Avem jucatori de peste tot. Doar romani. Acum cautam un sponsor, pentru ca toate cheltuielile le suport eu.”

fciannis2

PLANURI MARI PENTRU FC IANNIS

Cat timp a stat in tara, Mihai Sandu a avut ca antrenori nume...grele: Ionel Pitaru, Victor Glavan sau Ionut Iugulescu. De la fiecare a incercat sa invete cate ceva, iar acum are planuri ambitioase: „In martie incep cursurile de antrenor, level 1, ca vreau sa imi deschi o academie. Si in sezonul viitor voi infiinta echipa a doua.”

Mult succes, Mihai Sandu si tuturor baietilor de acolo. Iar noi promitem sa fim alaturi de voi si sa auzim de FC Iannis cat mai mult si mai…sus!

fciannis4

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii