Minifotbal

Apelează 0729379596

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

meci006marcestiSuntem, într-un fel, în vacanţă, deşi campioana judeţeană mai are de jucat returul Barajului de promovare în Liga a 3-a, dar musai să ne îndreptăm privirile către ediţia viitoare a campionatului judeţean!

Dentaş Tărtăşeşti a avut ghinionul să întâlnească cel mai puternic adversar din toate cele... 41 de echipe înscrise. N-a rezistat decât o repriză, n-a reuşit să marcheze măcar un singur gol, plus că a încasat şi un cartonaş roşu! O primă concluzie, să nu credeţi pripită: chiar dacă a fost Petrolul Ploieşti, campionatul nostru este, se pare, unul destul de... „subţire”! Şi când spunem acest lucru, fără prea multe comentarii, trebuie să enumerăm câteva „bube”: a)două echipe s-au retras deja din competiţie, în prima parte a acestuia; b)faţă de valoarea echipelor şi a condiţiilor acestora, Liga a 4-a este prea „umflată”, cu 18 competitoare; c)regulamentul AJF are prea multe lacune, astfel că multe echipe se prevalează se toate „portiţele”: prea multe neprezentări, prea multe meciuri încheiate pentru... descompletarea echipelor, prea multe meciuri nedisputate din cauza „lipsei asistenţei medicale”; d)reducerile „rapide” a sancţiunilor dictate de CCD - unele de către Comisia de Apel; e)şi nu în ultimul rând, decizia Biroului Executiv care a anulat după doar... 3 etape un punct extrem de important: NEPROGRAMAREA echipelor care nu-şi achită penalităţile sportive în 10 zile de la primirea deciziei! * Avem un campionat haotic, cu meciuri trucate şi rezultate... acceptate, cu penalizări de puncte anulate, cu destule arbitraje slabe, zeci de meciuri disputate neregulamentar - în doar doi arbitri, uneori chiar şi unul singur, cu conducători care „îşi permit” orice, de la... blaturi şi până la jignirea oficialilor sau lovirea acestora, cu declaraţii publice care depăşesc până şi limita bunului simţ, ca să nu mai vorbim de cea regulamentară...

Vrem un campionat sănătos!
Dacă vrem un campionat sănătos şi curat, atunci nu este nevoie de 18 echipe la Liga a 4-a, nici de 50 la Liga a 5-a! Nu avem nevoie de un campionat al juniorilor care nu interesează pe nimeni şi care se desfăşoară doar pentru că aşa prevede regulamentul. Nu avem nevoie de terenuri neregulamentare şi... improvizaţii. Avem nevoie de exigenţă, de disciplină, de fair play şi bun simţ, dar şi de respect reciproc, plus un regulament serios, fără „portiţe”... * Suntem în vacanţă şi musai să ne gândim de pe acum la ediţia viitoare. Cum pornim la drum şi pe cine acceptăm!

Respectând regulamentul, ne respectăm pe noi!
LIGA a 4-a are prea multe echipe, multe dintre ele acceptate cu prea multă indulgenţă! Este obligatoriu şi regulamentar ca din toamnă nicio echipă de Liga a 4-a să fie acceptată în campionat fără teren
REGULAMENTAR - suprafaţă de joc, împrejmuit, banci de rezervă acoperite, tunel de protecţie, vestiare pentru echipe şi arbitri, instalaţii sanitare - duşuri, dar cu apă curentă... Este inadmisibil ca la o echipă de Liga a 4-a să nu ai bănci de rezervă, să nu ai vestiare pentru - cu... uşi, geamuri, scaune, baie, WC sau fără... curent electric! Este intolerabil să întocmeşti raportul de arbitraj pe... bâjbâială - pe întuneric, pe capota maşinii sau pe... genunchi! Este greu de crezut că mai sunt acceptate echipe în Liga a 4-a, care nu au grup sanitar, iar arbitri (n.r. - multe fete!) sau observatorii sunt nevoiţi să... urineze lângă gard sau în tufe, după maşină şi să se spele cu apă din sticlă! * Prea multe echipe la Liga a 5-a care nu îndeplinesc nici măcar condiţiile minime: teren împrejmuit, banci ca să nu mai vorbim de vestiare - măcar pentru arbitri! Prea multe meciuri de juniori disputate în... bătaie de joc, cu „juniori” de... 30-35 de ani! Prea multe „cârpeli”... Nu vrem să intrăm în amănunte, pentru că promitem să revenim, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă!

Cam ce ar trebui făcut...
1.Reducerea numărului de echipe, din sezonul viitor (2018 - 2019) la Liga a 4-a, la cel mult 16 * Din sezonul 2017-2018 să nu fie acceptată nicio echipă la Liga a 4-a fără: teren gazonat, regulamentar, împrejmuit, tunel de protecţie, bănci de rezervă acoperite, vestiare cu toate dotările necesare, baie - cu apă caldă şi grupuri sanitare - funcţionabile, tribună. Nu este obligatorie participarea în Liga a 4-a! Ai condiţii - joci, nu - te pregăteşti pentru sezonul viitor...

2.Din sezonul 2018-2019, Liga a 5-a să fie limitată la o singură serie de cel mult 18 echipe sau două serii a câte 14 echipe, dar cu play off pentru promovare * Din toamnă nu vor mai fi acceptate echipele care nu îndeplinesc condiţiile minime REGULAMENTARE: teren împrejmuit, vestiare, grupruri sanitare, bănci de rezervă, etc. Dacă chiar este nevoie de... 3 serii, pot avea doar 14 echipe - dar cu condiţii şi numărul poate fi completat cu echipe din Liga a 6-a care le întrunesc.

3.Campionate de Juniori A1 (Liga a 4-a), B1, C, D, E, F şi G * În cazul desfiinţării campionatului de juniori la Liga a 5-a, nu au drept de promovare în Liga a 4-a, echipele care nu au cel puţin o echipă de juniori înscrisă într-unul dintre campionatele mai sus.

4.Reanalizarea necesităţii existenţei unui campionat de juniori A1 la Liga a 5-a. Ori desfiinţarea acestuia şi obligativitatea echipelor de a folosi 2-3 juniori în echipă şi a 1-2 jucători U21, ori stabilirea de „penalizări” pentru încălcarea regulemantului. Pentru neprezentări, lipsă asistenţă medicală, contestaţii pierdute, retrageri de pe teren, descompletarea echipelor - ceea ce duce la întreruperea meciurilor, ect - penalizări cu puncte la echipele de seniori!

5.Pentru ca toate meciurile să fie conduse de brigăzi de atrbitri complete, AJF va stabili zilele de disputare a etapelor, astfel: a)la înscriere - toate echipele de Liga a 5-a să-şi aleagă ziua de disputare a meciurilor, putându-se forma seriile în funcţie de acestea: o serie sau două sâmbăta, una sau două duminica; b)prin rotaţie, fiecare serie va juca câte o lună în tur şi una în retur SÂMBĂTA!...

Deocamdată ne oprim aici, dar promitem să revenim mai pe larg, după ce vom asculta şi părerile voastre...

Horoscop