juniori400Am primit o serie de reacţii după ce am anunţat că una dintre măsurile vizate de actualul Comitet Executiv al AJF Dâmboviţa ar fi înlocuirea campionatului judeţean al juniorilor A1 - Liga a 5-a!

 

Sincer vorbind, nu ne aşteptam ca cei care ne scriu să fie „contra” desfiinţării campionatului judeţean al juniorilor A1 - Onoare, până acum destul de... blamat! Ei bine, chiar dacă nu suntem în asentimentul celor care ne-au scris, majoritatea conducătorilor şi a oficialilor, recunosc că actuala competiţie a juniorilor de la Liga a 5-a, este o... cheltuială inutilă, mai ales că nu există nicun turneu final. Ba mai mult, etapă de etapă aflăm că în teren au jucat... tată şi fiu, astfel că avem juniori de... peste 35 de ani! Nu este o glumă, ci un adevăr crunt, pentru că mulţi nu riscă banii pe contestaţii * Revenind la o eventuală desfiinţare a acestei competiţii, vrem să-i informăm pe prietenii noştri, că aşa după cum am mai discutat, nu va rămâne un gol în activitatea juniorilor. Campionatul juniorilor A1 va merge mai departe, fie doar pentru echipele de Liga a 4-a, fie unul „open”, pentru cei care vor să continue, plus că ar urma să apară, pe lângă cel al juniorilor C, D şi E şi campiontul juniorilor B1 (U17) - un campionat open - deschis tuturor echipelor, indiferent de Ligă! * Dacă la Liga a 4-a se va continua cu „un jucător U19 în teren”, la Liga a 5-a - normal că se va impune aceeaşi regulă, dar puţin modificată - „doi jucători U19 în teren” * Pentru cei mai... trecuţi prin viaţă, vrem să le reamintim că au mai existat şi campionate judeţene cu „bonusuri”, astfel că s-ar putea reveni la „+1” pentru echipa de seniori, în situaţia „a 3 victorii consecutive ale echipei de juniori” * Mult discutata „returnare” a contavalorii depuse pe o contestaţie - la juniori, ar putea reveni în actualitate, în sensul că echipele care pierd la „masa verde”, vor fi obligate să suporte cheltuielile - taxe şi deplasări, plus... eventualele penalizări de puncte - atenţie, la echipele de seniori (!) şi penalităţi sportive! Sigur, vorbim despre campionatul 2018-2019, adică după... alegerile din primăvara anului viitor, dar ceva trebuie făcut pentru un campionat al juniorilor curat şi puternic!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii