valealunga3Astăzi, vă prezentăm cea de-a doua unitate de învățământ din concursul nostru ”Căutăm cea mai populară școală”! Vorbim despre o școală din mediul rural, cu profesori devotați și elevi frumoși! Vedem de ce Școala Gimnazială Valea Lungă Cricov ar putea deveni cea mai populară unitate de învățământ din județ!

 

”Şcoala Gimnazială Valea Lungă Cricov este o unitate modernă ce respectă dreptul tuturor copiilor la învăţătură, indiferent de starea lor fizică, intelectuală, emoţională sau diferenţele de origine etnică, religioasă ori culturală.

Școala Gimnazială Cricov Valea Lungă este compusă din:
- Grădinița cu Program Normal Cricov Valea Lungă,
- Grădinița cu Program Normal Valea Mare Valea Lungă,
- Grădinița cu Program Normal Ogrea Valea Lungă,
- Grădinița cu Program Normal Ștubeie Valea Lungă,
- Școala Gimnazială „Ion Haralambie” Gorgota Valea Lungă,
- Școala Gimnazială Cricov Valea Lungă.

În toate școlile și grădinițele sus-amintite învață un număr de 309 preșcolari și elevi conduși de un colectiv de cadre didactice calificate, receptive la nou, interesate de propria formare prin participarea la cursuri de formare continuă, de modernizare şi reevaluare a metodelor de predare, facilitând astfel dinamizarea relaţiei profesor – elev.

De precizat este faptul că la 1 septembrie 2010 au fost finalizate lucrările de reabilitare a Școlii Gorgota și a fost dată în folosință o sală de Educație fizică pentru elevii Școlii Cricov. Ne putem lăuda că suntem una dintre puținele școli din mediul rural din județ în care elevii își pot desfășura orele de Educație fizică în condiții optime.

În acest an școlar, laboratorul de informatică a fost reînnoit cu încă 20 de calculatoare, biblioteca școlii a fost dotată cu cărți și mobilier nou.

Rezultate de care suntem mândri:
- Diță Ionuț Cristian – Mențiunea I, Olimpiada de Educație Tehnologică, Faza Națională,
- Coșconea Andrei – Locul 10, Cros, Faza Națională,
- Mazilu Alina, clasa a VII-a – Locul 1, Olimpiada de Limba și literatura română, Faza pe Centru metodic
- Rădulescu Andreea, clasa a VIII-a – Locul 1, Olimpiada de Limba și literatura română, Faza pe Centru metodic
- Echipele de dansuri populare au câștigat toate concursurile la care au participat (Festivalul – Concurs Național: Iedera un colț de rai, Festivalul – Concurs: Dragobete-Morenete, Festivalul – Concurs: Cântecele Cricovului)
- La Olimpiada Sportului Școlar, ne putem mândri cu calificarea la faza județeană în fiecare an la baschet fete, baschet băieți, șah, tenis de masă, devenind deja tradiție să participăm și să ne clasăm pe podium.

valealunga1

Activități extrașcolare:
- Manifestări culturale și artistice cu ocazia diferitelor evenimente (Serbare de Crăciun, Festivalul Primăverii, Serbare de sfârșit de an școlar etc.)
- Evaluare și consiliere antidrog Dâmbovița în cadrul campaniei „19 zile de prevenire a abuzurilor asupra copiilor si tinerilor”.
- Expoziția Internațională- Concurs : NOSTALGII DE TOAMNĂ

- proiecte pe platforma Etwinning:

1. "If you're Happy"...then sing it in all languages! Happy EDL!!, în colaborare cu școli partenere din Turcia, Grecia, Serbia, Polonia, Germania, Croația, Slovenia, Spania
2. Exchange cards for the European Day of languages, constând într-un schimb de scrisori cu 26 de școli partenere.
3. Interaction Of Cultures Through Penpal, este realizat în colaborare cu Ulviye fenmen Ilkokulu din Turcia
4. Regional traditions-our heritage, a debutat la data de 12.02.2019, în parteneriat cu școli din TURCIA, Albania, Tunisia, România, Macedonia, Slovacia, Spania, Polonia
5. „Let’s celebrate!”, alături de alte 63 de școli, din 15 țări.

O altă preocupare a fost întreprinsă spre introducerea dimensiunii europene și promovarea multiculturalismului, şcoala noastră fiind partenerul proiectului multilateral şcolar ”BREAK STEREOTYPES FOR A MORE ACTIVE EUROPEAN CITIZENSHIP” , beneficiar al Programului Erasmus+ Acţiunea Cheie 2, finanţat de Comisia Europeană– Parteneriate strategice între şcolile din Turcia, Italia și Polonia. S-a urmărit îmbunătățirea calității învățământului prin realizarea unor schimburi de experiență și bune practici cu profesori și elevi din instituții similare din străinătate, formarea și dezvoltarea unui spirit de respect față de valorile europene prin încurajarea toleranței și a dialogului intercultural, implicarea activă a partenerilor sociali la viața școlară prin stabilirea unor relații de parteneriat cu părinții elevilor și cu comunitatea locală.

IMPORTANT
Copiii cu rezultate bune și foarte bune la învățătură au fost recompensați, la sfârșit de an școlar, cu înscrierea în tabere și excursii gratuite.

La sfârșit de an școlar, elevii premianți au fost recompensați de Consiliului Local.”

valealunga2