muzeu7Bravo, copii! Cu astfel de modele, românii nu își vor uita istoria! Astăzi, la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, elevii Școlii ”Radu cel Mare”, din Târgoviște, au oferit, tuturor celor prezenți, un moment de-a dreptul emoționant! Pe lângă surprizele pregătite de școlarii claselor IV-VII nu a lipsit nici Hora Unirii!

 

Elevii de la Școala ”Radu cel Mare”, din Târgoviște, au oferit, astăzi, un moment, pe cât de emoționant, pe atât de impresionant. Deși cei mai mulți dintre școlari nu aveau mai mult de 10-11 ani, cu toții știau despre Unirea Principatelor Române, realizată de Alexandru Ioan Cuza, mai multe decât majoritatea oamenilor mari. Avem curaj să facem un pariu: dacă vom întreba 100 de adulți ce sărbătorim pe 24 ianuarie ... cei mai mulți nu vor putea să răspundă! Ei bine, elevii de la Școala din Târgoviște au răspuns, la unison, cum nu se putea mai bine! Înainte de a povesti puțin despre evenimentul derulat la Muzeu de Istorie, realizat de colectivul școlii ”Radu cel Mare”, coordonat de doamna profesoară Georgeta Grigore, în parteneriat cu reprezentanții Complexului Muzeal ”Curtea Domnească”, vă lăsăm să vedeți cât de multe lucruri știu elevii despre Mica Unire:

”Am venit, aici, ca să celebrez Unirea Mică, de la 1859 și să reprezint școala, la acest eveniment (...) Copiii ar trebui să știe că unirea a fost realizată foarte greu și ar trebui să învățăm ceva din acest fapt. Și anume că trebuie să luptăm pentru țara noastră” – Gabriel, clasa a VII –a A

muzeu6

”Toți copiii ar trebui să știe că strămoșii noștri au luptat foarte mult pentru a avea România de astăzi și ar trebui să mai știe să aprecieze acest lucru.” – Natalia, clasa a VII-a B

muzeu5

”Unirea înseamnă pace,  iubire, credință! Și ar trebui să fim mândri că trăim într-o Românie unită.” – Iuliana, clasa a VII-a B

muzeu4


Cu siguranță, unul dintre cele mai așteptate și mai emoționante momente a fost cel în care elevi de la Școala ”Radu cel Mare” au făcut Hora Unirii! Altfel, am remarcat numeroase momente cultural-artistice deosebite: poezii, cântece și ... machete, inedite, care ilustrează perfect semnificația zilei de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române!

muzeu3

”Este o onoare să fim astăzi, aici. Ne străduim să transmitem copiilor ideea că trebuie să îi pretuiască și să îi cinstească pe cei care au dus la unitatea românilor” – Monica Gorgoteanu, directorul Școlii ”Radu cel Mare”.

muzeu2

 

Felicitări, elevilor și profesorilor, de la școala târgovișteană! Și mulțumiri celor de la Complexul Muzeal ”Curtea Domnească”, în primul rând pentru că fac tot ce le stă în putință pentru ca toți copiii să afle lucruri interesante și importante despre trecutul nostru!

muzeu1