fanbook102Zâmbete, cărți, copii fericiți, adolescenți plini de viață și multă voie bună! Așa putem descrie, în câteva rânduri, ce s-a întâmplat, astăzi, la Școala ”Radu cel Mare”, din Târgoviște! O echipă Fanbook Ambasador a venit pentru prima dată în orașul nostru! Petra, Carina și Anca sunt trei tinere pline de viață, care și-au propus să îi apropie de lectură pe toți copiii din România!

 

Astăzi, la Școala ”Radu cel Mare”, am bifat o premieră pentru orașul nostru! O echipă Fanbook Ambasador a venit pentru prima dată în comunitatea noastră, cu un scop bine definit: să îi facă pe toți copii să citească! Carina, Petra și Anca sunt trei eleve de liceu care s-au alăturat proiectului național Fanbook pentru că iubesc, deopotrivă, cărțile și copiii!

”La început a fost provocarea de a lucra cu cei mici și m-a atras cuvântul ”cărți”, în proiectul acesta. Pentru că îmi plac și reprezintă obiecte uzuale în viața mea. Să împart asta și cu alți copii a fost ceva ce m-a făcut să îmi doresc și mai mult asta! E o plăcere dublă să lucrez cu toți copiii. Să vorbim despre cărți!” (Petra Torsan, Fanbook Ambasador)

”Scopul Fanbook este să facem pe toți copiii să citească! Pentru că până la urmă cititul ne formează pe fiecare dintre noi.” (Carina Pacu, Fanbook Ambasador)

”După ce citești ești mult mai destins, mai relaxat și în plus înveți mult mai multe lucruri. Și mai ales pentru copii este un prilej foarte bun pentru a învăța lucruri.” (Anca Mihaela Postole, Fanbook Ambasador)

fanbook101


Cele trei adolescente din București au fost pe placul celor mici și nu numai! Ideile și energiile lor au prins… imediat!

”Cele trei fete mi-au părut modeste, cu mult bun simț și apropiate de copii.” (Georgeta Grigore, profesoară de istorie)

”Am văzut în ele niște copii pregătiți, modești, în ciuda faptului că înțeleg că vin de la un colegiu foarte bun din București. Și m-a surprins lejeritatea lor. Legătura pe care au stabilit-o cu elevii noștri! ” (Gorgoteanu Monica, directoarea Școlii ”Radu cel Mare”)


De ce o astfel de activitate la Școala ”Radu cel Mare”
”Activitatea a fost organizată din dorința de a promova lectura, de a descoperi alte modalități atractive prin care să îi facem pe copii să citească.” (Marinela Pantazi, profesoară de limbă română)

”Evenimentul acesta ar trebui să fie un punct de plecare și de reflecție al părinților față de timpul pe care îl petrec cu copiii. Pentru că ei au nevoie nu neapărat de o cantitate de timp cât mai ales de o calitate a acestuia.” (Gorgoteanu Monica, directoarea Școlii ”Radu cel Mare”)

”Mi-am dorit acest lucru deoarece copiii acestei școli merită și altfel de activități necesare integrării în mediul școlar.” (Georgeta Grigore, profesoară de istorie)

”În primul rând m-aș lega de ce spune Gabriel Liiceanu, că puterea cuvântului dispare! Cartea dispare! Datorită tehnologiei, imaginea și sunetul înlocuiesc cărțile . De ce să citesc o carte în câteva zile când pot să văd un film în două ore?! Și atunci m-aș lega de faptul că prin puterea cuvântului se dezvoltă creativitatea, imaginația, ies la iveală o serie de sentimente și trăiri pe care le poate genera cuvântul (…) Și atunci, activitatea asta mi-a părut de bun augur, mi-a părut un punct de plecare, mai ales că noi promovăm lectura.”  (Magda Dinescu, învățătoare)

fanbook103

Evenimentul Fanbook Ambasador, un real succes!
La finalul activității, copiii au fost de-a dreptul fascinați! Minute în șir s-au făcut fotografii și cei mici parcă nu voiau să mai plece acasă!

”Mă încarc cu energie pozitivă multă! Mă gândesc că dacă doar un copil dintre cei care au fost aici s-a simțit bine sunt deja împăcată. Și mă bucur foarte mult!” (Petra Torsan, Fanbook Ambasador)

”Mi-a plăcut că toți copiii sunt foarte inteligenți și pot face niște lucruri foarte mari în viețile lor! Am auzit copii care vor să devină medici, biologi… Și ne dau tuturor o energie pozitivă.” (Carina Pacu, Fanbook Ambasador)

”Aici ei se pot exprima liber și își pot folosi abilitățile pe care nu le putem pune în valoare într-o oră de curs șablonizată. Este modalitatea prin care ei comunică mai ușor și se integrează alături de ceilalți. ” (Marinela Pantazi, profesoară de limbă română)

”Prima dată eram destul de panicate… Ne întrebam ce o să facem… Nu ne imaginam… Nu mai lucrasem cu cei mici (…) Noi am făcut un joc în care fiecare trebuia să povestească o experiență din viața lor și la un moment dat un copil ne-a zis, bun, voi ne-ați întrebat pe noi dar… vrem să vă întrebăm și noi pe voi! Și ne-au întrebat niște lucruri umane! ” (Carina Pacu, Fanbook Ambasador)

”Mie îmi plac foarte mult copiii! Și imi place foarte mult și să citesc. Țin minte că atunci când am aflat de acest proiect a fost o perioadă când eu nu prea mai citeam. Și am zis că pe de o parte îi ajut pe copii să citească, dar mă pot ajuta și pe mine. ” (Anca Mihaela Postole, Fanbook Ambasador)

”Pentru Școala ”Radu cel Mare” înseamnă foarte mult, pentru că avem nevoie de promovare, avem nevoie ca toată comunitatea să știe că deși suntem o școală incluzivă oferim copiilor multe alternative educaționale cum este cea de astăzi. Și practic împletirea aceasta între activitățile școlare și cele extracurriculare nu face decât să se asocieze cu niște emoții pozitive, care sunt esențiale în activitatea de învățare.” (Gorgoteanu Monica, directoarea Școlii ”Radu cel Mare”)

”Copiii noștri pot socializa mai bine în acest fel, ba mai mult pot spune că aceste întâlniri reprezintă și un schimb de experiență între generații.” (Georgeta Grigore, profesoară de istorie)

Mesaj pentru părinți!
”Cititul se face atunci când ai chef! Cititul se face după un model. Dacă un părinte îi solicită copilului să citească zece minute și el în acele zece minute stă în fața televizorului… nu va fi deloc benefic pentru copil. Și atunci cititul se face în familie. Stă copilul zece minute, stă și adultul zece minute.” (Magda Dinescu, învățătoare)

fanbook100


Proiectul Fanbook are viitor!
”Văd proiectul Fanbook Ambasador ca pe unul extins în toată țara, cu multe cluburi în satele și orașele din România! Și mi-aș dori să devolte foarte mult!” (Petra Torsan, Fanbook Ambasador)

”Mi-aș dori să avem cluburi de lectură în toate satele și copiii să fie mult mai atrași mai de lectură. Să vină și să ne asculte! ” (Carina Pacu, Fanbook Ambasador)

”Mi-a plăcut foarte mult că toți copiii ne-au oferit un feed back foarte bun. Ne-am luat în brațe… A fost super!” (Anca Mihaela Postole, Fanbook Ambasador)


Felicitări, Carina, Petra și Anca! Mult succes, pe viitor! Promitem să fim alături de voi!