1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

opreacatlinaok2Zilele trecute, am scris despre cunoscuta atletă din județul Dâmbovița, Cătălina Oprea. Printre cei care au comentat la articolul nostru se numără și un nume mare al atletismului feminin românesc! Alergătoarea despre care vorbim a reprezentat România la trei ediții ale Jocurilor Olimpice! Vezi cine e și ce lucruri frumoase a spus despre Cătălina Oprea! ”Toate sportivele de la probele de semifond ne uitam la ea ca la un Zeu!”

 

În weekend, am scris despre Cătălina Oprea și dragostea ei pentru atletism. Vezi articolul aici - http://dambovitapenet.ro/dbpnt-special/7239-catalina-oprea-un-idol-pentru-micutii-atleti-damboviteni

Ei bine, printre cei care au comentat la acest articol se numără și Ancuța Bobocel, una dintre cele mai mari atlete ale României, în ultimele decenii! Ancuța Bobocel a reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice din 2008, 2012, 2016 . A participat de două ori la Campionatul Mondial de Atletism (2007 și 2009). În 2009 a câștigat Campionatul European de Atletism sub 23 și Jocurile Francofoniei.

Iată ce a scris Ancuța Bobocel: ”Cătălina, încă deține recordul național la juniori, în proba de 2000m obstacole cu o performanță fabuloasă (n.red – 6:21,78, timp stabilit la Tampere, în data de 27 iulie 2003. Multă vreme, record mondial)! Atletismul românesc a avut cea mai talentată atletă junioară a tuturor timpurilor în proba de obstacole! Și cum se poartă la noi ... nu se știe exact cauza de ce acest gen de munte de talent nu își mai duce la bun sfârșit cariera! Pentru că nu avem oameni pregătiți din toate punctele de vedere, pentru marea performanță! (...) Eu și Cătă suntem din aceeași generație. Când am intrat eu în lotul național, în 2002 , Cătălina avea deja titul de Campioană Europeană de juniori și record mondial! Toate sportivele de la probele de semifond ne uitam la ea ca la un Zeu! Niciodată nu am reușit să trec obstacolele cu atâta ușurință și detașare, asa cum o făcea Cătă! Și la cea mai mică problemă medicală, marii noștri specialiști, în loc să meargă până în pânzele albe să îi rezolve cazul medical, au trimis-o acasă, sa se odihnească, că erau sătui de câte medalii adusese recordmena mondială! Și au mai fost și mulți alți atleți super wow și au ajuns taximetriști prin țări străine...... Ce este de-a dreptul stupid, rămâne faptul că nimeni nu este tras la răspundere de toate aceste cazuri tratate cu bătaie de joc și lipsă de profesionalism!”

Mulțumim, Ancuța Bobocel, pentru cuvintele frumoase!

foto: arhiva personală a Cătălinei Oprea

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii