1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

catalinaoprea1EXCLUSIV / ”Cătălina Oprea este un model pentru atleții noștri!” ”Cătă este mereu alături de noi!” Astăzi, vorbim despre Cătălina Oprea, cel mai bun produs al atletismului dâmbovițean din ultimele decenii! Deși trăiește, departe de țară, la Abu Dhabi, alături de soțul ei, fostul fotbalist al Chindiei Târgoviște, Răzvan Dobre, ”Cătă” nu a uitat pe nimeni din atletismul dâmbovițean! Și nici antrenorii sau sportivii nu au uitat de ea!

 

De o bună perioadă de timp, Cătălina Oprea, devenită și... Dobre (după căsătoria cu Răzvan Dobre, fostul jucător al Chindiei Târgoviște), trăiește la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Împreună au un copil și... în cinci săptămâni urmează să vină pe lume și al doilea! Amândoi iubesc copiii și fac acolo tot ce nu ar fi putut realiza în țară! Pentru că oamenii din Emirate investesc în educație, în sport, în mișcare. Nu ca la noi, unde atleții care visează să ajungă la Campionatele Mondiale se văd nevoiți să alerge în frig, printre mașini, pe străzi....

 

Cu sufletul lângă atleții dâmbovițeni!
Antrenorii de la CS Târgoviște - Desdemona Banu și Nicolae Guțoiu -  au numai cuvinte de laudă pentru sportiva care a reprezentat cu cinste județul și România, la cel mai înalt nivel. Să nu uităm că atleta noastră e campioană naţională în probele de semifond, deţine în palmares două titluri de campioană europeană de juniori și un record mondial la 2.000 m obstacole. Deși s-a lasat de atletism și a plecat între timp din țară, Cătălina Oprea este aproape de atletismul dâmbovițean și de ce cei care visează la marea performanță: ”Cătălina Oprea este un bun exemplu! Ea reprezintă un model pentru atleții noștri. De câte ori vine în țară trece pe la copii. Le vorbește, le aduce câte o mică anteție. Cătă a rămas lângă noi. O iubim mult și știm că și ea ne iubește pe noi. Cătălina Oprea rămâne copilul nostru, pentru toți cei de acasă”, spune, cu bucurie, Desdemona Banu.

 

”Îmi este atât de dor de echipa mea și de antrenori!”
Cum spuneam, Cătălina Oprea nu a uitat pe nimeni din România! Cu atât mai mult din Dâmbovița! ”Citesc cu interes tot ce se scrie despre atletism”, ne-a spus, aseară, Cătălina Oprea. În plus, pentru a vă bucura de cuvintele atletei noastre, vă lăsăm să savurați declarația ei, fără a face alte comentarii: ”Imi este atât de dor de echipa mea și de antrenori. Știu cât de greu este să poți să îi motivezi pe copii să mai facă sport. Cred că o mare parte dintre sportivii din Romania duc lipsă de condiții! Nu doar ai noștri. Este destul de greu când ajung la nivel de înaltă performanță, când nu au condiții, vitamine, indemnizații... Și totuși, de fiecare data antrenorii au reușit să scoată campioni pe bandă! Este greu, foarte greu, dar nu imposibil. Cei mai mici ar trebui să meargă de drag și pot fi campioni doar prin munca și talentul lor. Spre orice sport și-ar dori să meargă baza trebuie pusă prin atletism. Aici, în Abu Dhabi avem toate condițiile pentru a face sport, dar, din păcate, nu avem copii așa buni ca acasă. Îmi aduc aminte de antrenamentele din parc, în perioada de iarna, era foarte greu pe zăpadă, dar când ajungeam în sală, la competiție, eram la același nivel sau peste ceilalți care aveau unde să se antreneze. Desdemona Banu, pe care eu și acum o strig ‘Doamna’ la fel ca ceilalți din grupă, îmi este foarte dragă! Pune foarte mult suflet și este foarte apropiată de sportivi, ceea ce este foarte bine! Le cunoaște problemele, neajunsurile și încercă să îi motiveze. Cred că împreună cu ‘Profu’ (n.red. Nicolae Guțoiu) fac o echipă bună. De câte ori ajung acasă merg să îi văd cu mare drag.”

 

Cum a ajuns Cătălina campioană
Pentru cei ce (încă) nu știu, trebuie să spunem că atleta noastră - Cătălina Oprea - este din Pucioasa. La vârsta de 12 ani a participat la un cros pe orașe, în județul Dâmbovița. L-a câștigat și antrenorul Nicolae Guțoiu a văzut atunci în ea o mare campioană. Și nu s-a înșelat! S-a transferat în clasa a 7-a, la o școală din Târgoviște, a stat la cămin și apoi au venit selecțiile!


catalinaoprea2

 

”Acum, mă bucur de ce nu am avut când eram atletă!”
Cătălina Oprea și Răzvan Dobre au un copil, dar Cătă, în aproximativ cinci săptămâni se pregătește să fie mămică pentru a doua oară! Chiar și așa, spune ea, nu va renunța niciodată la alergat! ”Când pot, ies din bloc și la un kilometru distanță am o pistă de 800m, cu tartan. Merg și alerg de drag, să mă bucur de tot ce mi-a lipsit cât am făcut performanță!”

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează.

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii