5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 vot)

astraochiuri321Astăzi, amintim de una dintre cele mai vechi echipe dâmboviţene, care a dispărut din peisajul fotbalistic la finele sezonului 1962-1963! Atunci a retrogradat din campionatul regional Ploieşti, alături de Foresta Nehoiu! O formație frumoasă, de care trebuie să ne aducem aminte!

 

Astra Română Ochiuri câştiga în anul 1940 campionatul districtului Târgovişte, obținând dreptul de a participa la barajul de promovare, alături de celelalte campionate ale Ligii de Sud - Gloria Mărăşeşti Valea Călugărască (Ploieşti - care învingea în finală pe Astra Moreni), Matalosport Galaţi (Galaţi), Avântul Buzău (Buzău), Tricolorul Venus Călăraşi (Călăraşi-Silistra), VTM Brăila (Brăila), SMP Constanţa (Constanţa) şi Olimpia Bucureşti (Bucureşti). Din păcate, dâmboviţeanii au avut neşansa să întâlnească în primul meci pe viitoarea campioană - Olimpia Bucureşti, de care a fost învinsă cu 9-0! Cum nu a reușit să promoveze, în sezonul următor Astra Română Ochiuri a continuat la același nivel. Istoria echipei s-a mai întins apoi pe o durată de două decenii, cu suișuri și coborâșuri, pentru ca în anul 1963 să dispară din peisajul fotbalistic.

Foto („ziarulprahova.ro”): Astra Română Ochiuri 1940

 

 

Dă-ne LIKE, aici - https://www.facebook.com/DBPNT/ sau înscrie-te în grupul dambovitapenet - https://www.facebook.com/groups/566562406689042/ , pentru a fi la curent cu știrile care te interesează!

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii