1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (0 voturi)

arieseni1Săptămâna trecută v-am spus de ce nu trebuie să ratați o vacanță la Băile Tușnad. De această dată călătorim în Munții Apuseni și descoperim un alt loc de poveste: Arieșeni! Vezi care sunt principalele atracții ale unuia dintre cele mai frumoase locuri din România!


Comuna Arieșeni este localizată la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de 950 de metri. Pe timpul iernii, atracția principală o reprezintă domeniul schiabil de la Vârtop. De asemenea, vă puteți bucura de plimbări cu sania trasă de cai. Totodată, peșterile din zonă reprezintă alte obiective turistice ce trebuie bifate, dacă ajungeți la Arieșeni. Pentru cei care preferă drumețiile, o vizită la Cascada Varciorog este potrivită, indiferent de anotimp.

vartop2

PÂRTIA VÂRTOP
Pârtia Vârtop este dotată cu teleschi și utilaje de întreținere a zăpezii. Lungimea totală a pârtiei este de 1 000 de metri, cu o diferență de altitudine de 200 m, grad de dificultate mediu, beneficiind și de instalație de nocturnă. Dacă nu aveți echipament pentru schi sau pentru alte sporturi de iarnă ele pot fi închiriate la baza pârtiei. Accesul cu sănii nu este permis, pentru ele fiind amenajată o pantă mai mică. Durata medie a sezonului de schi în această regiune se întinde din luna decembrie pană în martie/aprilie.

 

vartop

ALTE OBIECTIVE TURISTICE
Zona Munților Apuseni prezintă cele mai multe fenomene carstice de pe teritoriul României: ghețari ce își păstreză gheața până în mijlocul verii (Ghețarul de la Vârtop) sau chiar de la un an la altul (Ghețarul Scărișoara); peșteri cu intrări gigantice (Coiba Mare, Cetățile Ponorului, Drăcoaia, Porțile Bihorului); peșteri cu stalagmite, stalactite şi multe alte formațiuni carstice (Măgura, Peștera Urșilor). În unele peșteri se întâlnesc lacuri și cascade subterane impresionante.

pesterascarisoara

UNDE TE POȚI CAZA
În zonă sunt peste 200 de pensiuni, răsfirate pe munte, la fel ca și satele. Deși puteți găsi pensiuni moderne în oricare dintre localitățile comunei, satul Arieșeni pare să fie totuși locul
cu cele mai frumoase peisaje.

casadevis

Câteva pensiuni pe care nu trebuie să le ocoliți:
CASA DE VIS – 190 lei /camera/ noapte
PENSIUNEA VIORICA – 120 lei
VILA APUSENI – 120 lei
PENSION ONELIA – 180 lei


PREPARATE CULINARE CE TREBUIE GUSTATE
Puterea moțului, papara cosașului, drobul de aur sau buturuga de la moți.

Totodată, trebuie încercate:
-Balmoș
-Plăcinte pe lespede
-Lască
-Clătite cu branză
-Papricaș cu mămăligă
-Sarmale
-Tocănită de vițel

O parte dintre informații au fost preluate de pe:
http://www.arieseni-apuseni.ro/obiective-turistice
https://romania.directbooking.ro/obiective-turistice~arieseni-2300.aspx

Surse foto:
https://www.booking.com/hotel/ro/pensiunea-iara.ro.html – Vedere generală
http://www.bihorinimagini.ro/galerii-foto/parcul-natural-apuseni/vartop/ - pârtia Vârtop
http://www.cabanacotulariesului.ro/atractii-turistice – pârtia Vârtop
https://www.booking.com/hotel/ro/casa-de-vis-arieseni.ro.html – Casa de Vis
http://www.pensiuneana.ro/pestera-scarisoara/ - Peştera Scărişoara

Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugăm să citesti Politica Cookies și Politica de Confidențialitate. Detalii